Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Hükümetten ardı ardına Hakan Atilla açıklamaları

ABD'de 32 ay ceza verilen Hakan Atilla için Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'FETÖ, CIA, FBI ve ABD yargısı arasındaki işbirliğinin de somut ispatıdır' derken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Hakan Atilla davası tamamen siyasi ve FETÖ motifli bir davadır' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-17 11:48:17

Hükümetten ardı ardına Hakan Atilla açıklamaları

ABD'de İran'a yaptırımların delinmesiyle ilgili davadaki tek sanık konumunda olan Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'ya 32 ay hapis cezası verildi. 14 aylık tutukluluk süresinin cezadan düşürülmesi kararı uyarınca Atilla, sadece 18 ay daha hapis yatacak.

BOZDAĞ: ABD YARGISI-CIA-FETÖ-FBI İŞBİRLİĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Karara Türk hükümetinden tepki geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı: "Mahkeme hukuku çiğnedi, adil yargılama yapmadı, önceden belirlenmiş kararı ilan için sadece zorunlu usulü tamamladı. Bu dava hukuki değildir, siyasidir. Bu dava, ABD beslemesi, halen dahi ABD'nin himaye ettiği ve ABD'nin piyonu FETÖ'nün, 17/25 Aralık 2013 sürecinde Türkiye'de başarıya ulaştıramadığı kumpasın/yargı darbesinin, ABD yargısı, CIA, FETÖ ve FBI işbirliği ile ABD'de sürdürülmesidir. Kumpas davalarla kimse Türkiye'yi dize getiremez ve Türkiye'ye rota tayin edemez. Bu dava Türkiye'de ve ABD'de FETÖ, CIA, FBI ve ABD yargısı arasındaki işbirliğinin de somut ispatıdır."

ÇAVUŞOĞLU: HAKSIZLIKTIR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise TRT Haber'de yaptığı canlı yayın açıklamalarında "Suçsuz bir insanı bir gün de tutsan, bir gün de ceza versen haksızlıktır. Neticede başından beri belli. FETÖ'nün hazırladığı iddianamelerden yola çıkarak Amerika'da FETÖ motifli bir dava açıldı. Sevinmek bana göre doğru değil, bir an önce çıkması önemli. Ama suçsuz bir insana 32 ay ceza vermek de hukuka aykırıdır" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara