Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

Hükümetten Adana açıklaması: Elektrik kontağından çıkmış olabilir

Adana'da öğrenci yurdunda meydana gelen yangınla ilgili AB Bakanı Ömer Çelik açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 00:02:19

Hükümetten Adana açıklaması: Elektrik kontağından çıkmış olabilir

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. AB Bakanı Ömer Çelik, "Yangında 13 kaybımız var. Elektrik kontağından çıkmış olabilir, acımız büyük" açıklamasında bulundu.

NTV'nin aktardığı bilgide; Adana'nın Aladağ ilçesindeki 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangında 11 öğrenci ile bir görevli hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. 

Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı.

Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi. Yurtta ortaöğretim ve lise öğrencilerinin kaldığı öğrenildi.

Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangının tamamen söndürüldüğünü belirtti.

ADANA VALİSİ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz" dedi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Demirtaş, “Yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşılıyor. Yurtta 34 öğrenci kalıyordu. Yaralılardan durumu ağır olan pek yok. Bazıları korkmuş tabi, 1. ve 2.kattan atlayanlar var. İçerde şu anda kimse yok” ifadelerini kullandı.

"11 ÖĞRENCİ VE BİR GÖREVLİ HAYATINI KAYBETTİ"

NTV canlı yayınına bağlanan Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 11 öğrenci ile bir görevlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Durukan, 13 öğrencinin de yaralı olduğunu ifade etti. Tedavi altındaki öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmuyor.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK: ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR

NTV yayınına bağlanan AB Bakanı Ömer Çelik, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak.

Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM, İLGİLİ BAKANLARDAN VE VALİDEN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gidiyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara