Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hükümetin 'eylem planı'na destek

Hükümetin, Güneydoğu'daki çatışma sonrası ortaya çıkan hasar için hazırladığı 'eylem planı'na iş dünyası ve STK'lardan destek geldi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 06:12:44

Hükümetin 'eylem planı'na destek

Star'da yer alan habere göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırladığı ‘Eylem Planı'na iş dünyası ve STK'lar dan tam destek geldi.

-  TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yatırım ve destekler esnaf ve sanatkarlarımıza çok olumlu katkı sağlayacaktır. Esnafı rahatlatacak düzenlemeler içeriyor. Esnafı rahatlatmasının yanı sıra barışa da katkı sağlar. Faiz desteği sağlanması esnafın yeni yatırımlarını olumlu yönde etkiler. Vadesi gelmiş ve ödenmeyen prim borçlarının ertelenmesi de esnaf ve sanatkarımıza olumlu katkılar sağlayacaktır. Eminim sağlanan bu destekler ve kolaylıklar sayesinde bölge esnafı yaralarını önemli ölçüde saracaktır.

İŞ OLANAĞI OLURSA DAĞA ÇIKIŞIN ÖNÜNE GEÇİLİR

- Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin: Güneydoğu Anadolu Projesi'ne (GAP) yönelik yatırımlar son derece önemli. GAP Projesi'nin sulama yatırımlarının tamamlanması önemli miktarda gelirlerde artışa neden olur. Sanayici de bu gelişmelerden istifade eder. 1 dekar alanın sulamaya açılmasının maliyeti 1.000 TL. Sulamaya açıldığında bir yıl sonra 1.200 TL'lik karşılık alınıyor. Yani bir koyduğunuz zaman bir yıl içerisinde 1.2 lira hemen karşılığı alınıyor. Sulanabilecek alanlara yönelik yatırımların tamamlanmasıyla birlikte işsizlikte önemli ölçüde azalacak, dağa çıkışın önüne geçilebilecek.

ÖNEMLİ OLAN BÖLGENİN KALKINMASI

-  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar: Sayın Başbakan hem yeni Anayasa, hem çözüm sürecinden bahsetti. Özellikle çatışmalı ortamdan dolayı barınma sorunu yaşayan ailelere yönelik destek sunulacağını ifade etti. Bizim için esas olan buranın kalkınması istihdamın oluşması. Bütün bu olumsuzlukların yaşanan çatışmalı sürecin sonucu olduğunu biliyoruz. Çözüm sürecine benzer bir süreç başlamazsa ekonomik iyi niyetli adımlar istenilen sonucu bize vermeyebilir. Bu yönde çalışma yapmak, bu çerçevede politikalar geliştirmek anlamlı.

BÖLGE İŞADAMLARI  YATIRIM YAPMALI

- TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan: İnanılmaz derecede mutluyuz. Güneydoğu'daki ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacaktır. STK'ların buna dikkat çekmesinin yanı sıra vatandaşların da devletin kendileriyle birlikte olduğunu hissetmesi lazım. Devlet burada halkla beraber. Çok olumlu takdirle karşılıyoruz. İstihdam artarsa insanlar işi gücüyle uğraşırsa çukurlarla kimse uğraşmaz, prim de vermez. Hem ekonomiye hem kalkınmaya katkı sağlayacaktır. Güneydoğu'daki ekonomi canlanırsa vatandaş da daha fazla işiyle, gücüyle, aşıyla uğraşmaya başlayacak.

İŞ VE YATIRIM ORTAMI TERÖRÜ ÖNLER

- Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu: Terör nedeniyle mağduriyet yaşayan esnaf ve sanayicilere destek olunmasının olumlu sonuçları olur. Güneydoğu Anadolu Projesi'ne (GAP) daha fazla yatırım yapılması işsizliğin azaltılmasına da katkı sağlayacaktır. Yatırımlar işsizlik için büyük önem taşıyor. İşsiz insanların kandırılması daha kolaydır. Hükümet sağlanacak bu tür destekler bölgedeki yatırım ortamını iyileştirirken istihdamın artırılmasına da katkı sağlar. İşi olan birini terör örgütünün kandırması kolay değildir.

Haber Ara