Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

'Hükümet TSK'nın Akın Öztürk açıklamasından rahatsız'

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, bugünkü köşesinde bir kulis bilgiyi paylaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 10:36:23

'Hükümet TSK'nın Akın Öztürk açıklamasından rahatsız'

Çevikcan, TSK açıklamasındaki "Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Ankara'da Akıncı Üssü lojmanları bölgesinde bulunan Orgeneral Akın Öztürk'ü arayarak kendisine 4'üncü Ana Jet Üssü Akıncı'dan kalkan uçakların yasa dışı olduğunu, ivedilikle Akıncı'ya giderek oradaki kalkışmada bulunanları ikna etmesini istemiştir" ifadesinin yer almasının hükümet kanadında rahatsızlıklara yol açtığını öne sürdü.

Serpil Çevikcan'ın, "Erdoğan'ın liderliği" başlığıyla yayımlanan (22 Temmuz 2016) yazısı şöyle:

Meclis'te tezkere görüşmeleri sürerken, Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan dünkü detaylı açıklamanın da Başbakanlık katında bir hareketlenmeye yol açtığını not edeyim.

Genelkurmay Başkanlığı, darbenin bir numaralı ismi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk'ün ismini geçirdiği açıklamasında, “Hava Kuvvetleri Komutanı, Ankara'da Akıncı Üssü lojmanları bölgesinde bulunan Orgeneral Akın Öztürk'ü arayarak kendisine 4'üncü Ana Jet Üssü Akıncı'dan kalkan uçakların yasadışı olduğunu, ivedilikle üsse giderek oradaki kalkışmada bulunanları ikna etmesini istemiştir” bilgisini duyurmuştu.

Soru işaretleri yaratan bu ifadeler de iktidar kulislerinin dünkü gündem maddelerinden biriydi.

Başbakanlığın, Genelkurmay Başkanlığı'nın, soruşturması devam eden, tutuklanmış bir ismi zikrederek açıklama yapmasını doğru bulmadığı bilgisini paylaşmalıyım.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmadığı OHAL oylamasında sonuç beklendiği gibi çıktı.

Önceki gün gerçekleştirilen MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısında alınan çerçeve kararlar önümüzdeki günlerde ete kemiğe bürünecek.

Bunlar içinde kamuda görevden alınanların geri dönmemek üzere ihracı gibi hemen sonuç verecek olanlar da var, istihbarat bürokrasisi ve TSK'ya dönük yapısal değişiklikler de.

Devlet aygıtının da sokaktaki vatandaşın da beklemediği tarzda bir darbe girişimine maruz kalan Ankara, Cumhurbaşkanı'nın orkestrasyonunda, “hesap sorma-devlet mekanizmalarında yeniden dizayn-yaraları sarma” sacayağı üzerinde ilerliyor.

TSK'NIN AÇIKLAMASI İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

Haber Ara