Dolar

32,5090

Euro

34,9327

Altın

2.431,64

Bist

9.721,60

Hükümet’ten Habur’a alternatif arayışı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Nusaybin Ovaköy'ün Habur Sınır Kapısı'na alternatif olacağını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-27 14:54:05

Hükümet’ten Habur’a alternatif arayışı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) yönelik ekonomik yaptırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İLKHA'nın haberine göre bir televizyon programına katılan Tüfenkci, bu tedbirleri Mesut Barzani hükümetine karşı aldıklarını söyledi.

Tüfenkci, "Şu anda Habur açık durumda. Karşılıklı olarak araç giriş çıkışlarında bir düşme oldu. Kontroller de sıklaştırıldı. Çünkü hem provokasyona açık birtakım sıkıntılı patlayıcıların veya mühimmatların geçirilmemesi noktasında hem Kuzey Irak'tan dönen araçların kontrollerinin sıkı bir şekilde yapıldığı, ülkemizden de ihracat noktasında da sıkı ve kontrollü olduğunu ifade etmek gerekir. Bu, Habur'un sürekli açık tutulacağı anlamına da gelmemelidir. Kuzey Irak'ta Türkiye'nin tüm ikazlarına rağmen bir referandum yapıldı ve bunun sonuçları olacak." dedi.

"NUSAYBİN OVAKÖY HABUR'A ALTERNATİF OLACAK"

Nusaybin Ovaköy'ün Habur'a alternatif olacağını belirten Tüfenkci, "İhracatın dörtte biri Kuzey Irak'a yapılmakta. Habur'a alternatif kapı için çalışma yapıyoruz. Nusaybin Ovaköy, Habur'a alternatif olacak." ifadelerini kullandı.

Haber Ara