Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Hükümet, Husiler'le masaya oturacak

Yemen hükümetinin, Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile direkt müzakereye katılmayı kabul ettiği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 04:04:18

Hükümet, Husiler'le masaya oturacak

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi başkanlığında Başbakan Halid Bahhah, cumhurbaşkanının siyasi danışmanları heyeti ve hükümetin siyasi komitesinin de katılımıyla Yemen hükümetinin geçici karargahı Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da toplantı düzenlendiği belirtildi.

Toplantıda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) "2216 sayılı" kararının uygulanmasını hedefleyen Husiler ile uzlaşı görüşmelerine katılma kararı alındığı kaydedildi. 

Toplantıda, Birleşmiş Milletler'in (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'den, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in BMGK'nın "2216 sayılı" kararına kayıtsız ve şartsız uyacaklarına dair açık ve net bir tavır sergilemelerini ve söz vermelerini sağlamak için çaba sarf etmesi istendiği bildirildi. Şeyh Ahmed'in konuyla ilgili çabalarına tam destek verildiği de aktarıldı.

BMGK'da nisan ayında kabul edilen 2216 sayılı kararda, Husiler ile Salih yanlısı güçlerden saldırılarını ve sivilleri öldürmeyi durdurup kentlerden çekilmeleri istenmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara