Dolar

32,5663

Euro

34,7011

Altın

2.492,62

Bist

9.524,59

Hukuk mu tedbir mi? Koronavirüs AB'de 'demokrasi' tartışmalarını beraberinde getirdi

Avrupa Birliği (AB) üyesi 13 ülke, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan önlemlerin hukukun üstünlüğüne ve temel haklara aykırı olmaması çağrısında bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-02 15:01:17

Hukuk mu tedbir mi? Koronavirüs AB'de 'demokrasi' tartışmalarını beraberinde getirdi

Beçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, İspanya ve İsveç, yayımladıkları ortak açıklamada, "Bu benzeri görülmemiş durumda, üye devletlerin vatandaşlarını korumak ve krizi aşmak için olağanüstü önlemler almaları meşrudur. Bununla birlikte bazı acil durum önlemlerinin kabul edilmesinden dolayı hukukun üstünlüğü, demokrasi ve temel hakların ihlali riskinden derin endişe duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Acil durum önlemleri kesinlikle gerekli olanlarla sınırlı olmalı, doğası gereği orantılı ve geçici olmalı, düzenli incelemeye tabi olmalı ve yukarıda belirtilen ilkelere ve uluslararası hukuk yükümlülüklerine uymalıdır. İfade özgürlüğünü veya basın özgürlüğünü kısıtlamamalıdırlar" çağrısı yapıldı.

MACARİSTAN'DAKİ KARAR TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Macaristan Parlamentosu, Kovid-19 nedeniyle Acil Durum Yasası'nı onaylamıştı. Yasa, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a, meclisin denetimine tabi olmadan, ülkeyi kararnamelerle süresiz yönetme yetkisi veriyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1415090_2

Haber Ara