Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HÜDA PAR, HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı

HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu HDP'nın Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamayı kınadı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 06:03:49

HÜDA PAR, HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı

Halkların Demokratik Partisi'nin(HDP) Diyarbakır'daki miting alanında meydana gelen bombalı saldırıya bir kınama da HÜDA PAR'dan geldi. HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız aday Zekeriya Yapıcıoğlu HDP'nın Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek yarın yapmayı planladıkları şehir turu programını iptal ettiklerini açıkladı.

İLKHA'da yer alan habere göre; HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu HDP'nın mitinginde meydana gelen patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Rehber TV'de katıldığı programda konuşan Yapıcıoğlu, patlama nedeniyle geçmiş olsun dileklerini dile getirerek bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yapıcıoğlu ayrıca, yarın yapmayı planladıkları konvoyla şehir turu programını patlama nedeniyle iptal ettiklerini söyledi.

Olayın en kısa sürede aydınlatılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, "Bu saldırıysa hükümetin çok hızlı bir şekilde bunun üzerine gidip faillerini ortaya çıkarması gerekir. Bir daha bu tür olaylara mahal verilmemesi için veya daha büyük provokasyonlar zemin hazırlanmaması için hızlı bir şekilde bu olayı aydınlatması gerekir." dedi.  (

Haber Ara