Dolar

32,3109

Euro

35,0805

Altın

2.279,41

Bist

8.962,45

HÜDA PAR: HDP, PKK'ya teslim olmuş durumda

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, 'HDP, PKK'nın siyasetine ve şiddet pratiğine teslim olmuş durumda' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 14:36:43

HÜDA PAR: HDP, PKK'ya teslim olmuş durumda

AA'nın haberine göre, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "HDP'nin barikatlar ve sokakların kazılması pratiğine teslim olduğunu görüyoruz. HDP şu anda siyaseti ve kendi kitlesini sürükleyemiyor. Tam tersine PKK'nın siyasetine ve şiddet pratiğine teslim olmuş durumda ve kendisi sürükleniyor" dedi.

Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların yaşandığı şehirlerde vatandaşların yüzde 25'inin göç ettiğini, bazı mahallelerde ise bu oranın yüzde 80'i geçtiğini belirtti.

PKK'nın çatışmaları şehir merkezine çekmesinin amacının gerginliği tırmandırmak, kaotik bir ortam oluşturmak ve daha fazla sivilin can kaybına sebebiyet vermek olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"HDP barikatlar ve sokakların kazılması pratiğine teslim olmuş"

HDP'nin barikatlar ve sokakların kazılması pratiğine teslim olduğunu görüyoruz. HDP şu anda siyaseti ve kendi kitlesini sürükleyemiyor. Tam tersi kendisi PKK'nın siyasetine ve şiddet pratiğine teslim olmuş durumda ve kendisi sürükleniyor. Bu hendek siyasetinin topluma, demografik yapıya etkisi çok bariz bir şekilde görülmeye başlandı. Zaten ekonomi çok iyi durumda değildi hatta pek çok esnaf iflas etti, ekonomi tamamen durdu. Özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde zaten alışveriş imkanı da yok. Bu, ekonomiyi tamamen batırdı." 

PKK'dan saldırılarından en fazla bölgede yaşayan vatandaşların zarar gördüğünü dile getiren Yapıcıoğlu, çatışmaların olduğu yerlerde günlük yaşamın durduğunu, çocukların okula gidemediğini ve insanların en temel ihtiyaçlarından yoksun bir şekilde evlerine hapsolduğuna işaret etti.

Yapıcıoğlu, PKK'nın silah bırakması ve Kürtlerin hak ve özgürlükleri konusunda iki ayrı masa kurulması gerektiğini bildirdi. 

Sözde "öz yönetim" ilanları

Sözde "öz yönetim" ilan eden "halk meclisi" mensuplarının kimler olduğunun bilinmediğini vurgulayan Yapıcıoğlu, hiç kimsenin tanımadığı, bilmediği, görmediği kişilerin çıkıp bütün bir ilçe adına sözde "öz yönetim" ilan ettiğini kaydetti.

Haber Ara