Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

Hüda Par Genel Başkanı'ndan HDP açıklaması

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, HDP eş genel başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin, 'Hiç kimsenin seçilmiş olsa da suç işleme özgürlüğü yoktur.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 14:58:18

Hüda Par Genel Başkanı'ndan HDP açıklaması

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş'ta özel bir tesiste düzenlediği basın toplantısında, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin tutuklanması konusunda gerginliğin tırmandırılmasının hiç kimseye bir faydası olmayacağını söyledi.

HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınma kararının ardından yaşanan terör saldırılarında insanların hayatlarını kaybettiğini belirten Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Cezaevinin bir giriş kapısının olduğu gibi bir çıkış kapısı da vardır. Oraya giren insanlar, tutuklanan insanlar eğer Allah ömür vermişse bir müddet sonra oradan çıkıyorlar. Yalnız mezarın bir giriş kapısı var, çıkış kapısı bu tarafta değil. Bu tutuklamalara karşılık patlattıkları bombalarla ölen insanlar bir daha o mezardan bu dünyaya çıkmayacaklar. Bizim talebimiz ve kamuoyunun beklentisi bu dünyada işlenen cezasının sadece öbür tarafa kalmaması. Hiç kimsenin seçilmiş olsa da suç işleme özgürlüğü yoktur. Eğer işlerse bunun sonuçlarına katlanması gerekir."

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI 

Başkanlık sistemine yönelik tartışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, bir sistem değişikliğinin Meclis'te 367 kabul oyu olsa bile referanduma götürülmesinin doğru olacağını düşündüklerini vurguladı.

Sisteme yönelik tartışmaların daha önce şahıs üzerinde yürütüldüğünü ancak son zamanlarda sistemle ilgili ipuçları verilmeye başlandığını ifade eden Yapıcıoğlu, "Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkan olsun mu, olmasın mı tartışmasıydı yapılan şey. Şu anda ciddi ciddi artık Türkiye başkanlık sistemine geçmeli mi, geçmemeli mi tartışılıyor gibi bir görüntü var. Bu görüntü bizi mutlu ediyor. Bu sistem ne getirecek ne götürecek bunu öğrenebilmek için de hükümetin düşündüğü değişikliklerin detaylarının belli olması lazım." diye konuştu.

Haber Ara