Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

HÜDA-PAR'dan Saadet Partisi'ne olumlu yanıt

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Saadet Partisi'nin çağrısına yanıtsız kalmayarak Kudüs mitingine katılacaklarını bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-07 18:41:00

HÜDA-PAR'dan Saadet Partisi'ne olumlu yanıt

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Saadet Partisi'nin düzenleyeceği Kudüs mitingine katılacaklarını açıkladı.

Saadet Partisi'nin ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak açıkladığı işgal planına karşı pazar günü İstanbul'da düzenleyeceği Büyük Kudüs Mitingi'ne HÜDA-PAR'dan destek geldi. Ümmetin ortak davası Filistin için hain emellerine bir yenisini ekleyen ABD ve işgalci İsrail rejimi sözde barış planı çerçevesinde Kudüs'ün toprak bütünlüğünü tehdit etmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı sözde barış planını protesto etmek için 9 Şubat pazar günü saat 14.00'da Yenikapı miting alanında Büyük Kudüs Mitingi düzenlenecek. Filistin ve Türk bayraklarının yer alacağı mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, tüm siyasi partilerin genel başkanlarını da davet etti.

HÜDA PAR'DAN OLUMLU YANIT

Saadet Partisi genel merkezini arayan HÜDA PAR yetkilileri, HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile teşkilatların Kudüs mitingine katılacağını bildirdi.

"KUDÜS, ÜMMETİN ORTAK DAVASIDIR"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sıradan bir İslam coğrafyası olmadığına dikkat çeken Sağlam, HÜDA PAR teşkilatlarına çağrıda bulundu. Sağlam, "Mescid-i Aksa, yeryüzünde ibadet için kurulan mescitlerin ikincisidir. Aynı zamanda ibadet etmek için, namaz kılmak için, sefere gidilecek mescitlerin de üçüncüsüdür. Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e bu gözle bakıyoruz. Bu sadece Filistinlilerin davası değil, ümmetin ortak davasıdır. Bu nedenle her kim Kudüs meselesini Mescid-i Aksa meselesini gündeme getirip ümmetin bunun üzerinde yoğunlaşmasını sağlarsa, ümmet için güzel bir hizmet yapmış olacaktır.” dedi.

"MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYALIM"

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam şunları kaydetti:

“Evet, belki sadece sokaklara çıkıp bunu telin etmek tek başına yeterli olmayacak ama bu bir adımdır. Biz özellikle, Müslümanlara bu hakareti yapan, bu ihaneti yapan guruplara, güruha şunu haykıracağız: Ümmet; Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın, siyonistlerin çizmesi altında ezilmesine asla razı olmayacaktır. Biz, özellikle bu etkinlikler vesilesiyle dünyaya bu mesajı vereceğiz ve dünyanın her yerinden, Kudüs'ün Müslümanların ortak sevdası olduğunu, Kudüs'ün Müslümanların ortak değeri olduğunu ilan edip haykıracağız. Bu nedenle bu pazar günü Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya'da yapılacak olan etkinliklere halkımızın, çoluk çocuğunu alarak katılım göstermelerini, Kudüs'ün Müslümanların ortak malı ve sevdası olduğunu haykırmalarını istiyoruz. Bütün halkımıza, bu alanları boş bırakmamalarını ve en gür sesle işgal planlarını telin ettiklerini ilan etmelerini istiyoruz.”

(Milligazete)

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara