Dolar

32,5383

Euro

34,9980

Altın

2.434,22

Bist

9.769,07

Hüda - Par: Bu ortamda seçim mümkün değil

Hüda - Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı canlı yayında seçimlere katılmama kararının gerekçelerini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 14:56:09

Hüda - Par: Bu ortamda seçim mümkün değil

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Hüda - Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin 1 Kasım seçimlerine katılmama kararını Habertürk'te değerlendirdi. 

Partisinin Yüksek Seçim Kurulu seçimlere katılmama kararından ötürü seçimlere bağımsız adaylarla katılma ya da bir parti ile ittifak kurma arasında kaldığını belirten Zekeriya Yapıcıoğlu, halkın iradesinin çatışmalı ortamda sandığa yansımayacağını öne sürdü.

81 ilde parti olarak seçime katılmak istediklerini belirten Zekeriya Yapıcıoğlu bölgedeki sorunla ilgili söylediklerinin artık daha çok dikkate alınmasını istedi. Seçime girmeme kararının siyasi olduğu kadar bu amaca da matuf olduğunu belirterek "Artık seçime de girmiyoruz. Dolayısıyla bölgedeki krizle ilgili mesajlarımızın siyasi olmadığı görülmelidir" dedi.

Yapıcıoğlu, AK Parti ve Saadet Partisi ile ittifak yönünde herhangi bir girişimleri olmadığını, Saadet Partisi ile ittifakın ise hiç gündeme gelmediğini dile getirdi. Hüda - Par ve AK Parti tabanının bu yönde bir talebinin olduğunu ancak bazı ön görüşmeler neticesinde bu sürecin ittifak müzakerelerine dönmediğini ifade eden Hüda - Par Genel Başkanı, AK Parti ile örtülü bir ittifak içerisinde de bulunmadığını söyledi. Hüda - Par üyelerinin AK Parti listelerinde de yer almayacağını dile getirerek seçimleri boykot noktasında da bir karar almadıklarını söyledi.

Haber Ara