Dolar

32,5900

Euro

34,8253

Altın

2.496,95

Bist

9.454,65

Huawei laboratuvar merkezinde yangın

Çin resmi televizyonu, güneydeki Dongguan kentinde bulunan Çinli teknoloji devi Huawei Technologies'e ait bir araştırma laboratuvarında yangın çıktı ve itfaiyenin olay yerine intikal ettiği bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-25 13:54:48

Huawei laboratuvar merkezinde yangın

Çin resmi televizyonu, güneydeki Dongguan kentinde bulunan Çinli teknoloji devi Huawei'e ait bir araştırma laboratuvarında yangın çıktı. İtfaiyenin olay yerine intikal ettiği bildirildi.

Çin resmi yayın kuruluşu CCTV, resmi Weibo hesabından yaptığı açıklamada, yangının şu anda söndürüldüğünü ve yangında herhangi bir can kaybının olmadığını açıkladı.

Huawei ise henüz açıklama yapmadı.

Dongguan şehri yangın-kurtarma departmanı yaptığı açıklamada, şehrin Songshan Gölü bölgesindeki laboratuvarın çelik bir yapı olduğunu ve yanan ana malzemenin ses emici pamuk olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili uzman bir kaynak, laboratuvarın Huawei'nin baz istasyonu uygulamasıyla ilgili 4G ve 5G antenleri için yapılan testlerin yanı sıra ilgili yapı malzemeler üzerinde de araştırma yapıldığını söyledi.

Sözkonusu laboratuvar Huawei üretim tesislerinin bir şubesi olarak biliniyor. Şirketin 25.000 çalışanı mevcut ofislerinin yanısıra Avrupa merkezli bir başka merkezi daha var.

Çin sosyal medyasında yayınlanan ve Huawei araştırma laboratuvarına ait olduğu söylenen videolarda ise, binadan yükselen koyu gri duman bulut görüntüleri paylaşıldı.

Kaynak: Reuters

Haber Ara