Dolar

32,5945

Euro

34,7862

Altın

2.498,02

Bist

9.461,25

Huawei krizinde bir hamle de Google'den

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) casusluk yapmakla suçladığı Çinli teknoloji devi Huawei'ye son darbe Google'den geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-20 10:01:12

Huawei krizinde bir hamle de Google'den

Google'ın kararı doğrultusunda, Huawei'nin Android yazılımı kullanan ve henüz piyasa sürülmemiş yeni versiyonlarında Google Play Store, Gmail ve Youtube gibi en çok kullanılan mobil uygulamalara erişim olmayacak.

Google'dan bağımsız hizmetler işe şu an olduğu gibi devam edecek. Mevcut Huawei kullanıcılarının da kısıtlamadan etkilenmeyeceği ve aldıkları hizmette bir değişiklik olmayacağı ifade edildi.

ABD'NİN HUAWEİ KRİZİ

ABD, Çin merkezli Huawei'nin ürün ve sistemlerinin Pekin hükümeti tarafından istihbarat ve bilgi sızdırma gibi işlemler için kullanılabileceğini savunuyor.

Amerikalı Başkan Donald Trump, ülkenin ulusal güvenliği için risk oluşturan yabancı firmalardan teknoloji alımına yasak getiren kararnameye geçen hafta imza atmıştı. Özellikle siber saldırı ve istihbarat açığına sebebiyet verme potansiyeli olan firmaları yaptırıma tabi tutan kararname, isim verilmese de Çinli teknoloji devi Huawei'i hedef aldığı belirtiliyor.

Beyaz Saray'ın Huawei'ye karşı tutumu, ABD'nin müttefikleri ile ilişkilerine de yansıyor. Başkan Trump istihbarat paylaşımı yaptığı yakın ortaklarına Huawei şirketini yasaklamaları için baskı uygulamaya devam ediyor.

Çin teknoloji devi ise casusluk iddialarını reddediyor.

Haber Ara