Dolar

32,5647

Euro

34,7589

Altın

2.489,94

Bist

9.524,59

HTC Almanya'da yasaklanabilir

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin inişli çıkışlı geçmişine bir kara sayfa daha ekleniyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-19 19:35:29

HTC Almanya'da yasaklanabilir

Hürriyet'te yer alan habere göre: Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin inişli çıkışlı geçmişine bir kara sayfa daha ekleniyor. Şirket bu kez Almanya'da akıllı telefon satışlarının durdurulması kararıyla karşı karşıya.

Son yıllarda düşen pazar payıyla birlikte yeniden bir yapılanma sürecine girmesi beklenen şirkete son darbe Almanya'nın Mannheim Bölge Mahkemesi'nden geldi. Wall Street Journal raporuna göre, ABD merkezli patent lisans firması Acacia Research Corporation, ses kodlama teknolojileriyle ilgili standart patentlerini lisanssız olarak kullanmakla suçladığı HTC'ye karşı açtığı davayı kazandı.

Acacia Genel Müdür Yardımcısı Davut Rosmann, ihtiyati tedbir kararının 27 Kasım tarihinde alındığını ve bu ay içinde yürürlüğe girmesi beklediklerini söyledi. Kararın uygulanmasıyla birlikte HTC Almanya'nın en büyük telekom şirketlerinden biri olan Deutsche Telekom aracılığıyla cihaz satamayacak.

Davanın kaybedilmesi HTC üzerinde büyük bir hayal kırıklığı yaratırken şirketin vakit kaybetmeden karara itiraz edeceğini bildirdi.

Haber Ara