Dolar

32,5976

Euro

34,7500

Altın

2.497,65

Bist

9.524,59

HSK, Kavala’yı tutuklayan hakimlerin listesini istedi

HSK'nın, Osman Kavala’yı tutuklayan ve tahliye talebini reddeden hakimlerin isim listesini istediği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Gül son açıklamalarında hukuk devleti vurgusu yapmıştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-13 16:56:44

HSK, Kavala’yı tutuklayan hakimlerin listesini istedi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)'nun 11 Kasım'da İstanbul Adalet Komisyonu'na yazdığı "acele” kayıtlı yazıyla, Osman Kavala'yı tutuklayan ve tahliye talebini reddeden hakimlerin isim listesini istediği bildirildi.

Gelişme son iki gündür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yabancı yatırımcılara güven vermek ve ekonomiye istikrar kazandırmak için hukuk devleti ilkesini güçlendirecek uygulamaların tam anlamıyla yaşama geçirileceği yönündeki açıklamalarıyla aynı döneme denk geldi.

Adalet Bakanı Gül, Perşembe günkü konuşmasında son dönemde alt mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamaması konusunda yaşanan tartışmalara da değinmiş, Anayasa Mahkemesi karar verip 'Mahkemenin buna uyar mı uymaz mı' gibi bir öngörülebilirliğin olmadığı bir yerde yatırımdan, hukuk öngörülebilirliğinden bahsetmek mümkün değil. Anayasa, kanun, hukuk uygulanmak için vardır" şeklinde konuşmuştu.

Açıklamalar döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve bunları takip eden görevden alma ve istifa kararları sonrasında geldi. Ekonomideki gelişmelerle ilişkilendirildi

Sosyal medyada HSK'nın isim listesi talebinin hafta sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ve ABD'deki gelişmelerle ilişkili olduğuna dair yönünde yorumlar yapıldı.

Avukat Aslı Kazan HSK yazısını Twitter hesabından "Berat Albayrak gitti, ekonomiden yargıya tüm işler rayına girdi(!)” ifadesiyle paylaştı.

Ekran Resmi 2020-11-13 16.54.19

Kaynak: DW Türkçe

Haber Ara