Dolar

32,4991

Euro

34,9212

Altın

2.423,30

Bist

9.722,09

Hong Kong’da Gezebileceğiniz 8 Yer

Uzakdoğu’nun en ışıltılı şehirlerinden biri olan Hong Kong’u merak edenler böyle alayım! Sizin için güzel bir Hong Kong gezilecek yerler listesi hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-23 09:34:19

Hong Kong’da Gezebileceğiniz 8 Yer

Hong Kong deyince akıllara hemen gökdelenler, hızlı bir şehir hayatı, yol kenarında balık yapıp satan satıcılar gelir. Filmler sağolsunlar, önemli ölçüde de durum böyle. Ancak Hong Kong tabi ki yalnızca bunlardan ibaret değil; gezilecek bir çok güzel yeri var. Eğlence mekanlarından tutunda, Hong Kong'un doğasını keşfedebileceğiniz yerlere kadar bir çok yeri yazıda bulabilirsiniz. O zaman kahveler hazırsabuyrun Hong Kong gezilecek noktalar yazıma!

1- Victoria Zirvesi

Hong Kong'un bir vakitler Britanya sömürgesi altında olduğu düşünülürse adı garip gelmeyecektir. Burası hemde Hong Kong adasında bulunan en yüksek dağdır. Aynı zamanda en önemli turist duraklarından birisidi. Bu gezi noktasına geldiğiniz zaman ayaklarınızın altına harika bir Hong Kong manzarası serilecektir. Siz de bakıp bakıp iç çekeceksiniz!

2- Ocean Park

Burası çok beğeneceğiniz bir eğlence parkı. Ocean Park Hong Kong, şehrin en güneyinde, denizin kenarına kurulmuştur ve sizi kendinizden geçirmeyi görev bilmiştir. İçindeki türlü türlü makinelerle, roller-coasterlarla ve gösterilerle burda çılgınca eğlenceğinizin ve zamanı unutacağınızın garantisini verebilirim.

3- Tsim Shau Tsui

Burası esasında Hong Kong'un bir mahallesidir. Ancak en önemli mahallelerinden bir tanesi. Gezmeye gelenler için pek çok etkinlik yeri burda bulunuyor. Müzelerden tutun da, parklara, alışveriş merkezlerinden restorantlara kadar saymakla bitmeyecek mekanlara sahip. Hong Kong'un müzelerinin yarısı burada örneğin, ki bunların arasında Uzay Müzesi, Sanat Müzesi ve Kültür Merkezi de var.

4- Central

Burası bildiğiniz şehir merkezi. Havalı olsundiye Central yazdım. Adanın kuzeyinde yer almakta ve harika bir manzarası var. Boğazın bir tarafında Tsim Shau Tsui, diğer tarafında Central. Hong Kong'da gece hayatı denilince akla hemen burası gelir.

16808-7x3

5- Lantau Adası

Eğer şehir hayatına küçük bir mola verip, kendinizi doğaya atmak istiyorsanız Lantau Adası'na mutlaka ziyaret edin. Burası Hong Kong'un batısında bulunuyor ve nerdeyse şehrin kendisi kadar çok büyük bir ada. Burada teleferikle tepeye çıkabilir, uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, deniz kenarında dinlenebilirsiniz. Çok keyifli bir yerdir.

6- Ngong Ping

Uzakdoğudan bahsedilirde dev Buda heykelinden bahsetmemek olur mu? Olmaz! Eğer yolunuz Lantau Adası'na düşerse Ngong Ping'e bir uğrayın derim, zira yapacağınız yürüşten sonra dev bir Buda heykelinin altında durmak bir hayli keyifli ve ihtişamlı olacaktır. Hem burdan ada manzarası da çok iyidir, etrafı rahatça görebilirsiniz. Yürümek istemiyorsanız, teleferiğe binip gezebilirsiniz.

7- Disneyland

Hong Kong'un bence en harika yerlerinden birisi. Hong Kong kaç günde gezilir bilemem ama burda bir ömür harcayabilirsiniz. Lantau Adası'nın kuzeydoğusunda yer almaktadır. İçinde Disney kahramanlarına dair ve daha pek çok şey bulabilirsiniz. İsterseniz büyülü şatoların içinde dolaşın, dilerseniz yerinize kurulun ve sizi sizden alan gösterileri izleyin. Buraya uğramadan dönmeyin!

8- Hong Kong Uzay Müzesi

Uzay Müzesi'ne gitmek, Hong Kong yapılacak şeyler listenizdeki en havalı madde olacaktır. Zira burda astronomi ve uzay bilimlerine dair aklınıza gelebilecek ve gelemeyecek bir çok bilgiyi ve tecrübeyi bulabilirsiniz. Sizi yalnızca bilgilendirmekle kalmaz, kimi zaman koca bir tavanı uçsuz bucaksız uzaya dönüştürerek bunu deneyimlemenizi de sağlar. Mutlaka görün derim!

Değerli Timetürk okuyucuları 8 madde yazdım ama aslında Hong Kong gez gez bitmez! Bizim hevesimiz biter mi? O da bitmez, öyleyse size şimdiden iyi tatiller bol keşifler!

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara