Dolar

32,3276

Euro

35,0275

Altın

2.284,06

Bist

8.970,01

Hong Kong'da bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi

Hong Kong'da bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 21:04:19

Hong Kong'da bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi
Hong Kong'da boş bir daireye düzenlenen baskında bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği, polisin olayla ilgili 9 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre polis, baskında ele geçirdiği malzemeleri etkisiz hale getirdi. Radikal bir örgütün üyesi olan, yaşları 21 ile 34 arasında değişen 4'ü kadın 9 kişi gözaltına alındı.

Hong Kong'da meclisin 2017'de yapılması beklenen yeni özel yönetici seçimi için bu hafta hükümetin siyasi reform paketini görüşmesi bekleniyor. Ele geçirilen malzemelerin bu görüşmeden önce bombalı saldırı düzenlemek amacıyla kullanılmasının planlandığından şüpheleniliyor.

Bu arada, Hong Kong'da demokrasi yanlısı binlerce gösterici dün yine sokaklara döküldü. Göstericiler, yeni özel yönetici adaylarının Pekin yönetimine bağlı geniş temsilli bir komite tarafından belirlenmesine milletvekillerinin karşı çıkmasını istiyor.

Hong Kong'da 2017'de yapılması planlanan özel yönetici seçiminde adayların Pekin yönetimine bağlı geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceği 2014 yılının ağustos ayında açıklanmış, eylül ayında başlayan demokrasi yanlısı gösteriler üç aya yakın bir süre devam etmişti.

Eylemler sırasında yoğun katılımın olduğu günlerde sokağa çıkan göstericilerin sayısı 100 bine ulaşmıştı.

Haber Ara