Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

Honda Civic Type-R ailesi genişliyor

2020 yılında Civic Type R ürün gamı, Sport Line ve Limited Edition olmak üzere iki yeni özel seri ile genişliyor. Yeni Civic Type R Limited Edition bugüne kadar üretilen en safkan Type R olma özelliği ile öne çıkarken Limited Edition versiyonundan Avrupa için sadece 100 adet üretilecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-25 10:53:25

Honda Civic Type-R ailesi genişliyor

Honda, Civic Type R ürün gamını Limited Edition ve Sport Line olmak üzere iki versiyonla genişletiyor. Standart Type R GT versiyonunu temel alan iki yeni versiyon farklı bir tarz ve performans paketi ile Honda'nın ödüllü yüksek performanslı kompakt hatchback modelinin pazardaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Civic Type R Limited Edition; yeni hafif yapı elemanları, gelişmiş sürüş dinamikleri ve çarpıcı tasarımıyla bugüne kadar üretilen en safkan Type R versiyonu olarak dikkat çekiyor. Civic Type R Sport Line ise Type R modellerine özgü performansı sunuyor ancak daha alçak arka spoyler, 19 inçlik alaşım jantlar ve siyah iç mekânıyla daha az dikkat çeken bir görünüm bekleyenlere hitap ediyor.

Tüm Honda Civic Type R ürün gamı değişen görünümü ile dikkat çekiyor. 2020 Civic Type R modellerinde ön tampon yenilenirken, tampon alt bölgesindeki sis lambalarının çerçeveleri daha simetrik bir tasarıma kavuştu ve çerçeve ince kanatçıklarla hareketlendirildi. Yeni, daha büyük bir hava girişi ve daha ince ızgara çıtaları yüzde 13 daha büyük bir hava açıklığı sağlıyor. Güncellenen radyatör ile birlikte tüm bu gelişmeler, pist gibi yüksek performans gereksinimlerinin yaşandığı sürüş koşullarında soğutma sıvısı sıcaklığında 10 dereceye kadar azalma (Honda dahili testi) sağlıyor. 2020 Civic Type R modellerinde daha büyük ızgara açıklığından kaynaklanan ön yere basma kuvvetindeki azalmayı dengelemek için yeniden tasarlanan ön tamponun altına bir hava kanalı eklendi. Derin tutulan bu kanal, havayı spoyler üzerinde toplamak üzere oluklarla desteklendi.

Haber Ara