Dolar

32,5030

Euro

34,8183

Altın

2.475,25

Bist

9.530,47

Hollande ile Merkel'den Erdoğan'a kınama

Hollande ve Merkel'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kınama geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 18:17:31

Hollande ile Merkel'den Erdoğan'a kınama

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hollanda ve Almanya'ya yönelik 'Nazi uygulamaları' benzetmesini kınadı.

AFP'deki habere göre, Hollande ve Merkel Erdoğan'ın sözlerini 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 5 Mart'ta Almanya'da yerel meclislerin AK Parti'li bakanların referandum toplantılarına izin vermemesine tepki göstermiş ve "Almanya'da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsınlar konuşturmasınlar. Yani konuşturmamakla Almanya'daki oyların 'evet' değil de 'hayır' çıkacağını mı zannediyorsunuz? Ey Almanya, sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz" demişti.

HOLLANDA İLE KRİZ

Almanya'nın ardından 12 Mart'ta Hollanda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmiş, aynı gün karayoluyla Rotterdam'a giden Aile Bakanı Fatma Kaya'nın konsolosluğa girişine izin vermeyerek sınır dışı etmişti. Alman polisini Türk asıllı göstericilere atlar ve köpeklerle yaptığı müdahale görüntülerine Ankara sert tepki göstermiş ve bir dizi diplomatik yaptırım kararı almıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I KINADILAR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'deki anayasa referandumu hakkındaki Avrupa ülkelerinde yapılacak toplantı ve mitinglere izin verilmemesinin ardından Ankara'nın Almanya ve diğer Avrupa ülkelerini Nazi dönemiyle kıyaslamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hollande, Fransa'nın Almanya ile Türkiye'nin 'Nazi' veya 'faşist' olarak nitelediği diğer Avrupa Birliği ülkeleri ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

 

Haber Ara