Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

Hollande: Esed gitmeli

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, BM Genel Kurulu'nda 'Esed sorunun kökeni, çözümün bir parçası olamaz. Esed gitmeli' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-29 01:55:20

Hollande: Esed gitmeli

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'deki sorunun Beşşar Esed'in iktidardan uzaklaştırılmasıyla çözülebileceğini söyledi.

Hollande, BM 70. Dönem Genel Kurul Genel Görüşmeleri çerçevesinde üye ülke liderlerine hitap etti.

Konuşmasında, Fransa'nın Suriye'deki savaşı sona erdirmek için küresel çaba göstererek sorumluluk üstleneceğini belirten Hollande, Suriye'de çatışmanın, Beşşar Esed'in iktidardan uzaklaştırılmasıyla sona erebileceğini ifade etti.

Hollande, "Esed sorunun kökeni, çözümün parçası olamaz... Esed gitmeli" ifadesini kullandı.

Suriye'deki katliamlarla ilgili sadece IŞİD'i suçlamanın, bu örgütün oluşmasına zemin hazırlayan rejime mazeret yarattığını söyleyen Hollande, komşu ülkelere sığınan milyonların ve Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacıların sadece savaştan değil, Esed rejiminden de kaçtığını vurguladı. 

Batı'ya sığınmacı eleştirisi

Hollande, Batı ülkelerini de eleştirdi ve mevcut sığınmacı krizine karşı Batı'nın yaptıklarının çok yetersiz olduğunun altını çizdi.

Rusya'nın adını anmadan, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye rejimini koruma çabalarını eleştiren Hollande, BMGK daimi üyelerinin toplu katliam olaylarında veto hakkını kullanmamaları gerektiğine işaret etti.

Haber Ara