Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Hollande'den Suriye'de çözüm mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriye konusunda 'BM sistemi felç edildi ancak pes etmemeliyiz' dedi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 01:50:38

Hollande'den Suriye'de çözüm mesajı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'de IŞİD ile mücadeleye ilişkin, "BM sistemi, Güvenlik Konseyindeki veto sonrası felç edildi ancak pes etmemeliyiz. Siyasi çözüm bulunmalı ve katliamlar son bulmalı." dedi.

Hollande, 1 Ocak 2017 tarihinde görevini devredecek BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Elysee Sarayı'nda bir araya geldi. İkili görüşme sonrası gerçekleştirilen törende Hollande, Ban'a Fransa'nın en üstün hizmet madalyası olan "Legion d'honneur" nişanını taktı.

Törende konuşan Hollande, Suriye'de IŞİD ve rejim güçlerinin sivillere verdiği zararlara karşı mücadelede BM'nin önemine işaret ederek, "BM sistemi, Güvenlik Konseyindeki veto sonrası felç edildi ancak pes etmemeliyiz. Siyasi çözüm bulunmalı ve katliamlar son bulmalı. Hem IŞİD'in hem de Esed rejiminin." diye konuştu.

Ban Ki-mun'un 10 yıllık görevi süresince her zaman önceliğinin dünyada barışın sağlanması için gerekli çalışmaları yapmak olduğunu dile getiren Hollande, Fransa olarak özellikle Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki operasyonlarda ona destek verdiklerini ifade etti.

"Legion d'honneur" nişanına layık görüldüğü için gurur duyduğunu vurgulayan Ban ise BM'nin, kurucu üyesi olan ve işleyişinde önemli bir rol oynayan Fransa ile her zaman iş birliği içinde olduğunu anlattı.

Ban, Fransa'nın BM'nin barış gücü operasyonlarına büyük bir destek verdiğini sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara