Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Hollande'den İngiltere'ye AB uyarısı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, 'İngiltere, AB’nin politikalarını veto edemez' çıkışında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-04 05:07:25

Hollande'den İngiltere'ye AB uyarısı

Ajanslarda yer alan habere göre; Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere'nin euro bölgesi politikalarını veto edemeyeceğini söyledi. Hollande, İngiltere ile yeniden müzakere yapılmasına da karşı olduğunu belirtti.

Hollande, Polonya Başbakanı Beata Szydlo ile Elysee Sarayı'nda yaptığı görüşmenin ardından basının, İngiltere'nin AB'de kalmak için talep ettiği reformlarla ilgili sorularını yanıtladı. 

Hollande, "Euro bölgesi dışındaki bir AB üyesi, euro bölgesi politikalarını veto etme hakkına sahip olamaz" dedi.

İngiltere ile yeniden müzakere yapılmasına da karşı olduğunu belirten Hollande, şöyle konuştu:

'NE YENİ BİR MÜZAKERE NE DE DÜZENLEME OLACAK'

''Biz İngiltere'nin AB içinde kalmasını istiyoruz. Ortaya konan uzlaşının sorunu çözeceği şu ana kadar gözükmüyor. Ancak AB zirvesinde bu konuda ne yeni bir müzakere olacak ne de yeni bir düzenleme olacak. Biz İngiltere'ye, Avrupa ilkelerine saygı konusunda gerekli güvenceyi verecek bir noktaya geldik.'' 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB'de kalmak için istediği reformlarla ilgili birliğin teklifini dün açıklamıştı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de 17-18 Şubat tarihlerinde yapılacak AB Liderler Zirvesi'nde oylamaya sunulacak taslak metinin kabul edilmesi halinde, Birlik ülkelerinden gelen göçmenlere verilecek sosyal yardımlarda kesintiye gidilebilecek. Ancak bunun hayata geçirilebilmesi, tamamen üye devletlerin onayına bağlı olacak.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara