Dolar

32,5657

Euro

34,7317

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Hollande'dan giderayak 'PYD' hamlesi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı’nda PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’i ağırladı. Sıcak pozlar paylaşan Hollande, giderayak bir skandala imza atmış oldu. Fransa bu durumu 'IŞİD' ile açıklarken Türkiye'nin göstereceği tepki merak ediliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 10:07:25

Hollande'dan giderayak 'PYD' hamlesi

Görüşme sonrası PYD'ye yakın medyaya değerlendirmede bulunan Müslim, Suriye krizi ve Rojava'daki gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Müslim, “Kuzey Suriye Federasyonu” projesini de anlattıklarını dile getirdi.

C_Y7P0PXYAABYsy

HOLLANDE: SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

Hollande'ın “Mücadelenizle gurur duyuyorum” dediğini aktaran Müslim, Fransa'nın yardımlarını sürdürme sözü verdiğini de dile getirdi.

C_ZLU87XoAAvW49

YPG PLAKETİ

Salih Müslim görüşmede Hollande'ye YPG plaketi hediye etti.

C_ZJqVzXsAUVmev

MÜSLİM'E YENİ CUMHURBAŞKANI SORULDU

Fransa'da yeni cumhurbaşkanı ile ilişkilerin yine devam edip etmeyeceğine yönelik bir soru üzerine Müslim, Hollande'ın bu konuda elinden geleni yapacağını söylediğini ifade etti.

ABD ve TÜRKİYE'Yİ KARŞI KARŞIYA GETİREN SEBEP

Amerika'nın PKK'nın Suriye kolu PYD'ye siyasi ve askeri desteği Türkiye ile Amerika'yı Suriye coğrafyasında karşı karşıya getiren en önemli sebep.

SDG veya DSG

ABD, Türkiye'nin sert tepkisi üzerine bu desteği Ekim 2015'ten itibaren yeni bir yapı (SDG) oluşturarak devam ettirmeye başlamış, bu tarihte sınırlı sayıda Arap, Süryani ve Türkmen gücü de YPG'ye katarak Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) kurmuştu. SDG'nin omurgasını ve komutasını yine YPG oluşturuyor.

ABD'YE GÖRE PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Marie Harf, Ekim 2014'te PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini açıklamış, Washington yönetimi Eylül 2015'te PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi de terör örgütü olarak görmediğini ilân etmişti.

TRUMP DÖNEMİ DE OBAMA GİBİ

Trump yönetiminin de bu konuda Obama dönemiyle aynı tutumu sürdürdüğü görülüyor. Bu dönemde de Amerika YPG'yi silahlandırmaya devam ediyor. Obama döneminde PYD/YPG ile irtibatları yürüten Özel Temsilci Brett McGurk, Trump döneminde de görevine devam ediyor.

Haber Ara