Dolar

32,4784

Euro

34,9489

Altın

2.435,96

Bist

9.716,77

Hollande: Calais'i tamamen dağıtacağız

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Calais'deki sığınmacı kampının tamamen dağıtılacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 12:42:59

Hollande: Calais'i tamamen dağıtacağız

AA'nın aktardığı habere göre Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Calais'deki sığınmacı kampının tamamen dağıtılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı döneminde sığınmacı kampının bulunduğu liman kenti Calais'yi ilk kez ziyaret eden Hollande, şehirdeki emniyet güçleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Kampa ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hollande, "Kampın tamamen ve kesin olarak dağıtılması için girişimde bulunacağız. Hükümet olarak bu konunun üzerine sonuna kadar gideceğiz" dedi.

İngiltere'ye bölgedeki sığınmacı sorununun çözümüne ilişkin sorumluluk çağrısında bulunan Hollande, ülkenin referandumla Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının, Fransa'ya karşı yükümlülüklerini ortadan kaldırmadığını belirtti.

Hollande hafta sonu Tours kentinde yaptığı açıklamada da Fransa'daki "kamplar ülkesi" olmayacağını, sığınmacıların ülke geneline dağıtılacağını açıklamıştı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de ay başında yaptığı açıklamada, Calais'deki sığınmacı kampının yıkılacağını belirtmişti.

Nüfusu geçen yıla oranla iki kat artarak yaklaşık 10 bin kişiyi bulan Calais'deki sığınmacı kampının büyük kısmını Afgan, Sudan, Eritre ve Etiyopya'dan gelen sığınmacıların oluşturuyor. Hükümet geçen yaz sığınmacılar için kurulan barınma merkezlerinin kapasitesini 2 binden 5 bine çıkaracağını duyurmasına karşın henüz konuyla ilgili somut bir gelişme olmadı. Bölgedeki sığınmacılar, hava karardıktan sonra Calais'den İngiltere yönüne hareket eden kamyon ve tırlara tırmanarak Manş Denizi'ni aşmaya çalışıyor. Bazı sığınmacılar araçların altında ezilerek can veriyor. Sınır polisi, güvenlik önlemlerini artırmasına karşın yoğunluk nedeniyle sığınmacılar arasında kavga ve çatışmalar yaşanabiliyor.

Haber Ara