Dolar

32,5248

Euro

34,7547

Altın

2.497,63

Bist

9.524,59

Hollande: Almanya'nın yanındayız

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Berlin'deki saldırının ardından Berlinlilerin yanında olduklarını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 16:19:30

Hollande: Almanya'nın yanındayız

AA'nın haberine göre Elysee Sarayı'ndaki sınırlı savunma konseyi toplantısından sonra basın mensuplarına konuşan Hollande, "Paris'te saldırı düzenlendiğinde Almanya yanımızdaydı. Berlin terör saldırısına uğradığında biz de Berlinlilerin yanındayız. Dün akşam da Başbakan Angela Merkel'le görüşerek onunla dayanışma içinde olduğumuzu bildirdim" diye konuştu.

Fransa'da güvenlik önlemleri için gerekli kaynağın olduğunu söyleyen Hollande, "Görev sürem boyunca savunma bütçesi birçok kez artırıldı. Hedeflerimiz için gereken kaynağa sahibiz" ifadelerini kullandı.

Hollande, toplantıdan sonra taziye dileklerini iletmek için Almanya'nın Paris Büyükelçiliğine geçti. Başbakan Bernard Cazeneuve ve Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'nun da katıldığı ziyarette Hollande, saldırı için açılan taziye defterini imzaladı.

Öte yandan Fransa'da Berlin saldırısı sonrası güvenlik önlemleri kapsamında Almanya'dan gelen trenlerin geçtiği Doğu Garı'nda kimlik kontrollerinin yapıldığı bildirildi. RTL radyosuna konuşan İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, Almanya, İsviçre ve Lüksemburg'da sınır kontrollerinin güçlendirileceğini açıkladı.

Le Roux, dün Strazburg'da yaptığı açıklamada, Noel pazarlarındaki güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıklamış, vatandaşlara güvenlik amaçlı kontrollere uyma çağrısında bulunmuştu.

Haber Ara