Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Hollande: 50 yaralının durumu ciddi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Nice kentinde meydana gelen saldırıda yaralanan 50 kişinin durumun ciddi olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 17:22:58

Hollande: 50 yaralının durumu ciddi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice kentinde dün gece, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında düzenlenen saldırıda 84 kişinin hayatını kaybettiğini teyit etti ve yaklaşık 50 yaralının durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Başbakan Manuel Valls ile birlikte Nice'e hareket eden Hollande, hastanelerdeki yaralıları ziyaretinin ardından valilikte basına açıklamalarda bulundu.

Hollande, "Hastanede tedavi altında alınan yaklaşık 50 kişi ölüm kalım savaşı veriyor." dedi.

Hollande, saldırganın suç ortakları olabileceği ihtimalini dışlamadıklarını belirtti ve Fransa'nın terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Saldırıda ölen ve yaralanan yabancıların kimliklerinin tespiti için Nice kentine bir ekip gönderildi

Merkezi Lyon'da bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), saldırılarda ölen ve yaralanan yabancıların kimlikleri ile ilgili çalışmalara destek vermek için Nice kentine bir ekip gönderdi.

Saldırıda, 2 ABD, 3 Alman, 3 İsviçreli, 1 Avustralyalı ve 1 Çek vatandaşının hayatını kaybettiği gelen haberler arasında.

BFM televizyon kanalı, polisin etkisiz hale getirdiği Tunus kökenli saldırgan Mohamed Lahouaiej Bouhlel'in evinde yapılan aramanın sona erdiğini, silah ve patlayıcı bulunmadığını duyurdu.

Saldırganın boşandığı eşinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Nice kentinde ikamet eden 31 yaşındaki saldırganın hafif suçlardan sabıkası olduğu belirtiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara