Dolar

32,5555

Euro

34,8734

Altın

2.428,96

Bist

9.645,02

Hollandalı casus Türkiye'de yakalandı

Zeytin Dalı Harekâtı hakkında bilgi toplamak ve kamuoyunu yalan haberlere inandırmak için çalışan Hollandalı casus Türk istihbaratına takıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-26 08:38:07

Hollandalı casus Türkiye'de yakalandı

Diplomatik pasaportla Türkiye'ye giriş çıkış yapan Hollandalı casus A.Z.'nin Zeytin Dalı Harekâtı hakkında bilgi toplamadığı ve Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği iddialarına ilişkin sahte delil ve belge ürettiği belirlendi.

Bir dönem Afganistan'da görev yaptığı belirlenen Hollandalı casusun, çalışmaları esnasında Türkiye aleyhinde kara propaganda yapan kesimlerle de sık sık bir araya geldiği öğrenildi.

hollanda-nin-afrin-casusu-yakalandi-11089358

SURİYELİ MUHALİFLERİN STK ÇALIŞMALARINDA YER ALDI

A.Z., Hollanda İstanbul Konsolosluğu'nun imkânları ile Suriye konusunda 'muhalif' kesimlerce düzenlenen STK çalışmalarına katıldı. Sabah'ın haberine göre Etkinliklerde kendisini Hollanda Savunma Bakanlığı yetkilisi olarak tanıttı. Türkiye'nin, Suriye'de terörle mücadele operasyonları ve IŞİD mensupları hakkında bilgi verebilecek kişileri keşfeden casus, günlük kiraladığı evlerde buluştu.

Hollandalı casus, Türk istihbarat birimlerinin takibini engellemek için görüşmelere metro, belediye otobüsü ve vapur gibi toplu taşıma araçları ile gitti, buluşma noktasına yürürken 'karşı takip' yaptı. A.Z.'nin gizli görüşmelerinde cep telefonu ve ortam dinlemelerine karşı da yanında sinyal kesici jammer özellikli bir cihaz taşıdığı belirlendi. Kendisine bilgi akışı sağlayan ajanları ile belirli aralıklarla bir araya gelen A.Z., günlük oluşturduğu sahte e-posta hesapları üzerinden 'dead-drop' ile bilgi transferi gerçekleştirdi.

Habere göre Türk istihbaratı, diplomatik dokunulmazlık zırhına sahip casus A.Z.'nin tüm casusluk çalışmalarını belgeledi. A.Z. hakkında diplomatik görev kapsamını aşan faaliyetlerde bulunmaktan işlem yapılacağı öğrenildi.

 

Haber Ara