Dolar

32,5348

Euro

34,9026

Altın

2.430,85

Bist

9.645,02

Hollandalı aktivistlerden Ahed Tamimi eylemi

Hollandalı aktivistler Caddeleri “Ahed Tamimi” ismiyle değiştirerek sekiz ay hapis cezası alan Filistinli genç kızı desteklediler

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-26 13:40:51

Hollandalı aktivistlerden Ahed Tamimi eylemi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Hollanda'nın birçok caddesine ve anayollarına eylemciler tarafından “Ahed Tamimi Caddesi” adı verildi. Ellerinde tabelalar ve sokak işaretleriyle eylemi gerçekleştirenler ise Filistinli genç kızı Hollandalı antifaşist figür Hannie Schaft'a benzetti.

Tele Sur TV'nin haberine göre Ofer Askeri Hapishanesi tarafından 8 ay hapis cezasına çarptırılan 17 yaşındaki genç kız Tamimi'ye bir destek de Hollanda'dan geldi. MovementX ve DocP adlı gruplar caddelere ve ana yollara yapıştıırılan isimlerden ve tabelalardan kendilerinin sorumlu olduğunu ifade etti. Eylemleriyle baskıya dikkat çekmek ve Tamimi ile dayanışma içinde olduklarını göstermeyi amaçladıklarını belirttiler.

Açıklamalarında Hollanda hükümetinin İsrail'e Tamimi'nin serbest bırakılması için yeterince baskı uygulamadığını da dile getiren eylemciler, Tamimi'yi kendi ülkelerindeki önemli bir antifaşist isim olan Hannie Schaft'a benzettikleri için Schaft'ın isminin verildiği caddelerle yan yana tabelalara Tamimi isminin uygun görüldüğü ifade edildi.

ahed_tamimi_sign_-_movement_x_docp.jpg_1718483346

"TAMİMİ'NİN SERBET KALMASI AÇIKÇA KONUŞULSUN" ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

Hollanda, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni onayladı ancak Filistinli küçükler sistematik olarak inkar ediliyor. Şubat 2017'de Hollanda Alt Meclisi'nde 150 üyeden 101'i Tamimi'nin serbet kalması yönünde açıkça konuşma önerisini reddetti.

Eylemciler ise Amsterdam, Hague, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Grijpskerk, Assen, Leiden, Heemstede, Tilburg, Vlaardingen, Maarssen ve Nijmegen'de caddelere tabelaları yapıştırarak geniş çaplı eylmlerini hayata geçirdiler.

Haber Ara