Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

'Hollanda uçakları Suriye'de de kullanılmalı'

Hollanda Genelkurmay Başkanı Tom Middendorp, Irak'ta IŞİD'le mücadele eden koalisyon güçleri içinde yer alan Hollanda savaş uçaklarının, örgütün Suriye'deki üslerine karşı da kullanılmasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 14:14:21

'Hollanda uçakları Suriye'de de kullanılmalı'

Tom Middendorp, Hollanda'da yayınlanan NRC gazetesine yaptığı açıklamada, şu anda sadece Irak'ta aktif olarak kullanılan uçakların görev sahalarının Suriye'yi de kapsayacak şekilde genişlemesini talep ederek, IŞİD'le ancak bu şekilde mücadele edilebileceğini söyledi.

Hollandalı komutan, IŞİD'in serbest bir liman gibi kullandığı Suriye'de etkisiz hale getirilmemesi durumunda  örgütE karşı yürütülen mücadelede başarı şansını düşük gördüğünü ifade etti.

Hollanda F-16 uçaklarının bu sebeple sadece Irak'ta değil Suriye'de de örgütün üslerini bombalamasının mantıklı olacağını kaydeden Middendorp, bunun için askeri gerekçelerin bulunduğunu dile getirdi.

IŞİD 'le mücadele çerçevesinde yaklaşık 1 yıl önce Ürdün'de konuşlanan 200 asker ve 8 F-16 uçağından oluşan Hollanda askeri birliği, hükümet kararı gereği sadece Irak'a yönelik operasyonlarda kullanılıyor.

Hollanda'nın 130 kadar askeri de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güçlerine eğitim vermek amacıyla bölgede görev yapıyor.

Hollanda hükümeti geçen ay söz konusu askeri birliğin görev süresini 1 yıl uzatma kararı almıştı.

Haber Ara