Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Hollanda'dan Kürtlere silah desteği

Hollanda'nın, IŞİD'e karşı savaşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı gücü Peşmerge'ye silah yardımında bulunacağı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 18:03:03

Hollanda'dan Kürtlere silah desteği

AA'nın haberine göre, Mecliste açıklama yapan Dışişleri Bakanı Bert Koenders, IKYB güçlerine silah yardımı noktasında daha aktif olacaklarını belirterek, bu kapsamda daha önce Kürt gruplarına benzer destekte bulunan Almanya'dan bilgi isteyeceklerini söyledi.

IŞİD'in kontrolündeki Sincar'ı kurtaran Peşmerge güçlerinin daha aktif desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Koenders, yapılacak yardımın miktarını ise açıklamadı. Koenders'in verdiği bilgiye göre hükümetin ayrıca Suriye'deki ılımlı muhalefet güçlerine gıda ve sağlık gibi ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmak üzere 10 milyon avroluk yardımda bulunması da öngörülüyor. Hollanda daha önce IKBY güçlerine miğfer, kurşun geçirmez yelek ve mayın dedektörü göndermişti. IŞİD'e karşı Irak'taki hava operasyonlarına katılmak üzere bölgede 8 adet F-16 uçağı bulunan Hollanda bir yıla yakındır IKBY güçlerine eğitim de veriyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara