Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Hollanda'dan diplomatik skandal

DEİK Başkanı Vardan:- 'Bakanımızın, diplomatik misyonumuzun ve vatandaşlarımızın maruz kaldığı bu çirkin muamele, dünya tarihine Hollanda'nın kara bir lekesi olarak yazılmıştır'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 15:24:32

Hollanda'dan diplomatik skandal
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Bakanımızın, diplomatik misyonumuzun ve vatandaşlarımızın maruz kaldığı bu çirkin muamele, dünya tarihine Hollanda'nın kara bir lekesi olarak yazılmıştır." dedi.

Vardan, yazılı açıklamasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da polis zoru ile ülke dışına çıkarılması ve Türk vatandaşlarına yapılan müdahaleyi sert bir şekilde kınadığını bildirdi.

Bakan Kaya'nın maruz kaldığı, diplomatik kurallar, demokratik teamüller ve ahlaki normlarla tamamen çelişen, çirkin, seviyesiz ve antidemokratik uygulamayı hiçbir şekilde kabul etmediklerini vurgulayan Vardan, "Bir süreden beri, çeşitli Avrupa ülkelerinin Bakanlarımıza yönelik benzer uygulamalarını endişeyle takip ediyoruz. Ancak dün Rotterdam'da Bakanımıza, diplomatik misyonumuza, vatandaşlarımıza ve medya mensuplarımıza yönelik yaşananları ancak ve ancak 'rezalet' olarak nitelendirebiliriz. Bakanımızın, diplomatik misyonumuzun ve vatandaşlarımızın maruz kaldığı bu çirkin muamele, dünya tarihine Hollanda'nın kara bir lekesi olarak yazılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Vardan, olaylar karşısında Bakan Kaya'yı gösterdiği cesaret ve metanetinden dolayı tebrik ettiğini belirterek, "İlgili ülkelerin bu tür kararları alarak ülkelerimiz arasında lüzumsuz gerilimler oluşturmak suretiyle asırlara varan ilişkilerimizin zedelenmesine sebep olan kifayetsiz yöneticilerinden bir an önce kurtulmasını diliyoruz. Temenni ederiz ki bundan sonra süreçte akl-ı selim galip gelir; sükunet ve suhuletle meseleler müzakere edilerek, ileride telafisi zor durumlardan uzak kalınabilir." ifadelerini kullandı.

Haber Ara