Dolar

32,5126

Euro

34,7491

Altın

2.486,35

Bist

9.524,59

Hollanda'dan diplomatik skandal

TESK Genel Başkanı Palandöken:- 'Hollanda'nın demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan tutumunu kınıyorum'- 'Türkiye'nin Dışişleri Bakanının uçuşuna izin verilmemesi temel insan haklarından olan seyahat özgürlüğünü engellemektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türkiye Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmaması, olayın gerilimini iyice artırarak ikili ü

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 11:32:16

Hollanda'dan diplomatik skandal
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hollanda'nın demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan tutumunu kınadığını belirterek, "Türkiye'nin Dışişleri Bakanının uçuşuna izin verilmemesi temel insan haklarından olan seyahat özgürlüğünü engellemektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türkiye Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmaması olayın gerilimini iyice artırarak ikili ülke ilişkilerine zarar vermeye yönelik bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı.

Palandöken yazılı açıklamasında, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni verilmemesi yönündeki tutumunun kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Hollanda'nın demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan tutumunu kınadığını bildiren Palandöken, şunları kaydetti:

"Avrupa Konseyi Üyesi, NATO üyesi ve AB'ye aday ülke olan Türkiye'nin Dışişleri Bakanının uçuşuna izin verilmemesi temel insan haklarından olan seyahat özgürlüğünü engellemektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türkiye Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmaması olayın gerilimini iyice artırarak ikili ülke ilişkilerine zarar vermeye yönelik bir yaklaşımdır.

Avrupa Birliğinin kurucu üyelerinden olan Hollanda'nın AB görev ve hedefleri ile çelişen, tüm AB değerlerinden uzak bu tutumun açıklaması yoktur. Avrupa Birliği Konseyini, Hollanda'nın bu insan haklarını ve demokrasiyi hiçe sayan tutumuna karşı görevini yapmaya davet ediyorum."

Haber Ara