Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Hollanda'da kaçak göçmenlerle mücadele

Hollanda'da kaçak göçmenlerle mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 14:39:38

Hollanda'da kaçak göçmenlerle mücadele
Hollanda hükümeti, son dönemlerde sayıları giderek artan mülteci sorununa çözüm bulunması amacıyla özel bir çalışma grubu kuracak.

Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lilianne Ploumen, Güvenlik ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Klaas Dijkhoff'un başkanlığını yapacağı çalışma grubunda, Dışişleri, Savunma ile Kamu Hizmetleri ve İskan Bakanlığının yer alacağını açıkladı.

Makedonya sınırında yaşanan göçmen dramına da dikkati çeken Ploumen, bu ülkenin tek başına sorunla baş edemeyeceğini, yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Ülke içinde ve dışında çalışmalarda bulunması beklenen söz konusu ekip, sorunun çözümü için öneriler geliştirecek.

Güvenlik ve Adalet Bakanlığı verilerine göre, mültecilerin tercih ettiği ülkelerden olan Hollanda'ya bu yılın ilk 7 ayında sığınma başvurusunda bulunanların sayısı 27 bine ulaştı. Ülkeye geçen sene gelen toplam sığınmacı sayısı ise 30 bin dolayındaydı.

Bakanlık, sığınma başvurularında yaşanan bu artıştan dolayı birtakım tedbirler almak zorunda kalmıştı. Buna göre çalışan sayısı artırılan Göç ve Yabancılar Dairesi hafta sonu da hizmet vermeye başlamıştı.

Hollanda'ya sığınma amaçlı gelenlerin bir bölümünün başvuruları reddediliyor. Farklı nedenlerle iltica başvuruları kabul edilmeyerek geçici gözaltı merkezlerinde tutulan sığınmacılar gerektiğinde ülkelerine geri gönderiliyor. Aile birleşimi yoluyla gelenler ise ikamet izni alabiliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara