Dolar

32,5631

Euro

34,7051

Altın

2.411,57

Bist

9.645,02

Hollanda da, İdlib’de ‘uçuşa yasak bölge’ ilan edilmesini istedi

Türkiye'nin sığınmacılara Avrupa kapılarını açmasından sonra Avrupa’dan, Türkiye’nin uzun zamandır dillendirdiği, “İdlib’de güvenli bölge kurulması” teklifine destek gelmeye başladı. Almanya’dan sonra Hollanda da, idlib’de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısında bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-06 14:53:02

Hollanda da, İdlib’de ‘uçuşa yasak bölge’ ilan edilmesini istedi

Türkiye'nin sığınmacılara Avrupa kapılarını açmasından sonra Avrupa'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun zamandır dillendirdiği, “İdlib'de güvenli bölge kurulması” teklifine destek gelmeye başladı.

Almanya'dan sonra Hollanda da, idlib'de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Steve Block, bugün yaptığı açıklamada, İdlib'deki Rus-Türk ateşkes anlaşmasına uçuşa yasak bölge eklemenin akıllıca olacağını söyledi.

Block, Suriye İdlib bölgesinde Moskova ve Ankara tarafından imzalanan ateşkes anlaşmasının, hastanelerin bombalanmasını önlemek için uçuşa yasak bölge kurularak güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için geldiği Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hollandalı Bakan Block, “Moskova'da imzalanan Türk-Rus anlaşmasına uçuşa yasak bölge eklemek akıllıca olacaktır" diyerek şunları söyledi:
"Avrupa ülkelerinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tüm üyelerini uçuşa yasak bölge kurmaya ikna etmek için ilerlemeye çok istekli olduklarını düşünüyorum. Bu, El Kaide ile mücadeleyi engellemeyecek, ancak hastanelerin bombalanmasını durduracak.”

Avrupa Birliği dış politika yetkilisi Josep Borrell de, Rus-Türk ateşkes anlaşmasının Suriye'deki İdlib'e daha fazla Avrupa insani yardım sağlamak için faydalı olduğunu ve bir önkoşul olduğunu söyledi.

AB- Türkiye sınırlarında yaşanan göçmen krizi ve İdlib'deki gelişmeler bugün Zagreb'te düzenlenen olağanüstü AB dışişleri bakanları toplantısında ele alınıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta, sınır kapılarının mültecilere açılması ile ilgili olarak, "Kapıları açtık ve kapatmayacağız" demişti.

 

Haber Ara