Dolar

32,5066

Euro

34,9897

Altın

2.436,01

Bist

9.716,77

Hollanda’da 'çirkin' pankart!

Hollanda’da bir caminin önüne, Peygamberimiz Hz Muhammed'e hakaret içeren bir pankart ve yanına da temsili bir kukla konulması, ülkedeki Müslümanların büyük tepkisine yol açtı. Olaydan İslam karşıtı Pegida hareketi sorumlu tutuldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-03 21:45:04

Hollanda’da 'çirkin' pankart!

Son yıllarda ırkçıların yükselişte olduğu Hollanda'da, Müslümanlara ve ibadethanelerine yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi.
Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan As Sunnah cami önünde Peygamberimiz Hz Muhammed'e hakaret içeren bir pankart ve yanına da temsili bir kukla konuldu. Söz konusu olay ülkedeki Müslümanlar arasında tepkiye yol açtı.

SALDIRIDAN IRKÇI PEGİDA
HAREKETİ SORUMLU TUTULDU

Camiye yapılan saldırıyla ilgili konuşan bir sözcü söz konusu olaydan İslam karşıtı Pegida hareketinin sorumlu olduğunu söyledi.

Cami çalışanı Abdülhamit Taheri Peygamberimiz Hz Muhammed'e yönelik hakaret içerikli yazı ile kuklanın sabah namazı esnasında konulduğunu dile getirdi. Cami yakınlarında bulunan Pegida hareketi üyelerinin polis tarafından uzaklaştırıldığı da bildirildi.

Taheri, caminin güvenlik kameralarının incelendiğini ve görüntülerde 3 kişinin aracını cami önüne Hollanda saatiyle 05.15'te park ettiklerinin görüldüğünü anlattı. O sırada içeride sabah namazı kılan cemaatin çıkışta söz konusu pankart ve kuklayı gördüklerinde şaşkına döndükleri belirtildi.
Hollanda basınına göre Pegida hareketi olayla ilgili bir açıklama yaparak pankartın ve kuklanın cami ile ilgisinin bulunmadığını, konulan yerin camiye ait olmadığı dolayısıyla caminin özel bir alanı olmadığı belirtildi.

Haber Ara