Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Hollanda, Bakan Kaya'nın korumalarını böyle gözaltına almış!

Hollanda polisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı sınır dışı ettiği o anlar ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 09:05:42

Hollanda, Bakan Kaya'nın korumalarını böyle gözaltına almış!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Hollanda'daki De Volkskrant gazetesinde yayımlanan ve fotomuhabiri Freek van den Bergh'in çektiği bu karede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın aracının durdurulduğu ve yardımcılarının polis tarafından arandıkları ve Türk diplomatların gözaltına alındığı görülüyor.

Bakan'ın korumaları araca daynadırılmış bir şekilde aranıyor:

2752989-58c8d37beea55

BAKAN KAYA: ÇOK KABA DAVRANDILAR

Bakan Kaya 11 Mart'taki krizde yaşadıklarını anlatırken şunları söyledi:

"Eğer ki bana Ankara'dan Sayın Cumhurbaşkanımızdan ‘Artık dönebilirsin' denilmeseydi ben orada ölecektim. Bizim kendi vatan topraklarımız sayılan konsolosluğun 30 metre ilerisinden bizi almadılar. Çok ırkçı, faşist bir anlayışla bizi vatandaşlarımızın bulunduğu yere de geçirmediler. Tam 7 saat bir aracın yanında bekledik, zaman zaman dışına çıktık, zaman zaman içinde durduk. Eğer ki bana Ankara'dan Sayın Cumhurbaşkanımızdan ‘Artık dönebilirsin' denilmeseydi ben orada ölecektim ve oradan ayrılmayacaktım. Bundan emin olabilirsiniz. Bazen devlet, millet her şeyin önüne geçiyor."

ÖZÜR DİLENDİ Mİ?

Konunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürüleceği yönündeki açıklamalar hatırlatılarak, "Neden Lahey Adalet Divanı'na değil de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidiyoruz?" sorusu üzerine Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim maslahatgüzarı ve başkonsolosu bir ara gözaltına aldılar sonra bana bunun yanlışlıkla olduğu söylendi ve bu konuda başbakan telefonda özür diledi" açıklamasında bulundu.

 

Haber Ara