Dolar

32,5597

Euro

34,9862

Altın

2.426,19

Bist

9.722,09

Hodan yağı nedir? Hodan yağı faydaları nedir? Hodan yağı cilde iyi gelir mi?

Ortaçağ'dan bu yana kullanılan ve sihirli bir etkiye sahip olduğu söylenen hodan yağı son günlerde halk arasında gittikçe popüler olmaya başladı. Peki hodan yağı nedir? Hodan yağı (borago officinalis) denilen Hodan bitkisinin çiçeklerinden elde edilen bir yağ türüdür. Peki Hodan yağı faydaları nedir? Hodan yağı cilde iyi gelir mi? Hodan yağının saymakla bitmeyen faydaları var. Ayrıca hodan yağının cilde çok iyi geldiği de bilinmektedir. Peki hodan yağı nasıl kullanılır? İşte hodan yağına dair detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-20 16:34:20

Hodan yağı nedir? Hodan yağı faydaları nedir? Hodan yağı cilde iyi gelir mi?

Hodan yağı son günlerde vatandaşlar tarafından sıkça araştırılır oldu. Hodan yağı  (borago officinalis) denilen Hodan bitkisinin çiçeklerinden elde edilen bir yağ türüdür. Peki Hodan yağı faydaları nedir? Hodan yağı cilde iyi gelir mi? Hodan yağının saymakla bitmeyen faydaları var. Ayrıca hodan yağının cilde çok iyi geldiği de bilinmektedir. Peki hodan yağı nasıl kullanılır? İşte hodan yağına dair detaylar... HODAN YAĞI NEDİR?

Hodan yağı, hodan bitkisinden üretilen sağlıklı bir yağ çeşididir. Hodan bitkisi (borago officinalis) yaprakları ile çiçek kısımlarından üretilen bu yağ ortaçağdan bu yana insanlar tarafından kullanılmakta. Hodan bitkisi halk arasında yıldız çiçeği olarak da adlandırılıyor.  Hodan yağı halk arasında mucizevi bir yağ olarak bilinir. Hodan yağı içeriğindeki sihirli yağ asitleri ile sağlığa oldukça yararlıdır. Hodan yağını diğer yağlardan özel kılan tarafı içeriğindeki gamma linolenik asit denilen yağ asidinin bulunmasıdır. Hodan yağının değerli olmasının sebebi gamma – linolenik asit (GLA) denilen yağ asidinin bilinen en zengin kaynağı olmasından kaynaklanıyor. Gamma linolenik yağ asidinin de birçok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Ancak şıun belirtmekte fayda var; Hodan yağı ve benzeri ürünleri kulalnamadan önce bir doktora danışmakta fayda var.

Hodan-yağı-nedir-Hodan-yağı-faydaları-nedir-Hodan-yağı-cilde-iyi-gelir-mi (2) HODAN YAĞI FAYDALARI

Hodan yağının saymakla bitmeyen onlarca faydası vardır. Başta cilt rahatsızlıkları olmak üzere bir çok hastalığa iyi geldiği söylenen hodan yağı son günlerde vatandaşların gözdesi haline geldi. Başta cilt hastalıklarında ve cilt problemlemlerinde hodan yağı mucizevi bir etkiye sahiptir. Vatandaşlar hodan yağı faydası nedir? gibi soruları araştırmaya başladı. İşte hodan yağının faydaları;

Cildin nemlendirilmesini sağlar ve cilde elastikiyet kazandırır.

Egzama ve atopik dermatit gibi kronik cilt rahatsızlıklarını rahatlatır.

İltihap ve enfeksiyonların iyileşmesinde de etkilidir.

Hormonları düzenliyor. İdrar söktürücü özelliği vardır.

Sakinleştirici bir özelliği de bulunan hodan yağından bu etkisi dolayısıyla sinirsel hastalıkların iyileştirilmesinde de yararlanılıyor.

Emziren annelerde sütün artmasında da yardımcı olur.

Hodan yağı bağışıklık sisteminin güçlenmesine etki eder.

Soğuk algınlıklarına karşı da etkileri olan hodan yağının ateş düşürücü etkisi de var. Bunların yanında balgam söktürücü olarak da kullanılabilir.

Hodan yağının iştah açıcı özelliği de bulunuyor. İştahsızlık sorunu yaşayan kişilerin hodan yağı kullanması iştah sorununa çare olacaktır.

Bağırsakların düzenli çalışmasında da fayda sağlar. Kanı temizleme özelliği de var. Hodan yağının diğer bir güzel etkisi ise hücreleri yenileyici özelliğinin olması.

Mide hastalıklarının iyileştirilmesinde bilhassa da mide ülseri rahatsızlıklarında olumlu etki gösterir.

Bağırsak kurtlarının düşürülmesini sağlar.

Hodan yağı, romatizma ağrılarını da dindirir, en azından hafifletir. Basur, prostat gibi hastalıklarının tedavisinde de hodan yağından faydalanılır.

Alzheimer gibi vücudu savunmasız bırakan bir hastalığın tedavisinde son derece önemli olan sinir uyarılarının iletimini artırmada etkili olabilir.

Hodan-yağı-nedir-Hodan-yağı-faydaları-nedir-Hodan-yağı-cilde-iyi-gelir-mi (3) HODAN YAĞI CİLDE İYİ GELİR Mİ?

Hodan yağı cilde direkt uygulanarak ya da hodan yağı içeren kremler kullanılarak cildi yumuşatmak, cildin doğal nemini, elastikiyetini korumasına yardım etmek mümkün. Bununla birlikte ciltte bulunan yaralar, yüzeysel hasar ve deformasyonların daha hızlı iyileşmesi, egzama ve atomik dermatit gibi sorunların hafifletilmesi hodan yağı ile mümkündür. Özellikle de kronik olarak kuru ciltlere sahip olanların hodan yağı içeren kremleri düzenli olarak kullanmaları önerilir. HOAN YAĞI KULLANAMDAN ÖNCE DİKKAT!

Hodan yağı içeren krem aldığınızda, içindeki başka maddelerin yan etkileri olabileceğini unutmayın. Prospektüsü muhakkak okuyun.
Çocuklarda doktor kontrolünde kullanın.
Hamile ve Emziren kadınlarda kullanım önerilmiyor.
Ameliyat olacaklar kanı sulandırma etkisi olacağı için en az 2 haftadan önce kullanmayı bırakmalı.

 

Haber Ara