Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

Hmeymim’deki Rus hava üssüne saldırı!

Rusya Savunma Bakanlığı, rejim karşıtı muhalif savaşçıların Suriye’nin Akdeniz’deki liman kenti Lazkiye’nin güney doğusunda bulunan Hmeymim hava üssüne yeni bir saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi. Bakanlık, bu sefer 3 adet insansız hava aracı yardımıyla saldırılmaya çalışıldığını, tüm bunların zamanında tespit edilerek imha edildiklerini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-13 10:49:52

Hmeymim’deki Rus hava üssüne saldırı!

buyuk_105
Hama ve İdlib'de saldırılarını artıran Suriye rejimi karşıtı muhalif savaşçılar dün gece Lazkiye liman şehrine yakın Rus Hmeymim hava üssüne sürpriz bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, rejim karşıtı muhalif savaşçıların Suriye'nin Akdeniz'deki liman kenti Lazkiye'nin güney doğusunda bulunan Hmeymim hava üssüne yeni bir saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Bakanlık, bu sefer 3 adet insansız hava aracı yardımıyla saldırılmaya çalışıldığını, tüm bunların zamanında tespit edilerek imha edildiklerini açıkladı.

Olayın 11 Temmuz'u 12 Temmuz'a bağlayan gece olduğu belirtildi. Rusya Suriye'de Düşman Tarafların Barış Merkezi Başkanı Aleksey Bakin Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, “3 adet insansız hava aracı Rus nöbetçi hava savunma araçları tarafından tespit edildi ve hava üssünden güvenli bir mesafede etkisiz hale getirildi” ifadesini kullandı.

Bakin, saldırı sonucunda kimsenin zarar görmediğini, aynı zamanda maddi hasarın da olmadığını belirtti

Bu Suriye'deki Rus hava üssüne ilk saldırı değil. İnsansız hava araçlarının kullanımı ile yapılan son saldırılardan birisi haziran ayı sonunda gerçekleşti.

 

 

Haber Ara