Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

Hizbullah ve El Nusra'dan ikinci esir takası

Lübnan'da, Hizbullah mensupları ile El Nusra mensupları arasında varılan ateşkes anlaşmasının 2. aşamasında karşılıklı 3'er kişi takas edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-02 12:48:47

Hizbullah ve El Nusra'dan ikinci esir takası

Reuters'e açıklama yapan Lübnanlı Tümgeneral Abbas İbrahim, bu sabah El Nusra üyelerinin ellerindeki 3 Hizbullah üyesini bırakması karşılığında, Hizbullah'ın da alıkoyduğu 3 El Nusra üyesi serbest bıraktığını söyledi.

Nusra'ya teslim edilen 3 örgüt üyesinden ikisinin tutuklu olduğu, birinin ise hakkında verilen mahkumiyet süresini tamamladığı da belirtildi.

10 BİN SURİYELİ'NİN GÖNDERİLMESİ BUGÜN BAŞLIYABİLİR

İbrahim, taraflar arasında takas işleminin tamamlanması ile üyeler, aileleri ve diğer mültecilerden oluşan 10 bin Suriyeli'nin İdlib'e gönderilmesinin bugün başlayabileceğini söyledi.

Tahliye Hizbullah üyeleri ile El Nusra üyeleri arasında geçen hafta yapılan ateşkes anlaşması ile kabul edilmiş, ancak esir takası konusundaki görüşmeler tahliyenin 2 gün gecikmesine yol açmıştı.

Tümgeneral İbrahim, İdlib'e yola çıkacak binlerce Suriyeli arasında silah taşımasına izin verilen 120 kadar örgüt üyesinin de bulunabileceğini aktardı.

DİĞER 5 ÖRGÜT ÜYESİ İLK KONVOY İDLİB'E VARINCA BIRAKILACAK

İbrahim, El Nusra'nın, elindeki diğer 5 Hizbullah üyesini de ilk konvoy İdlib'e varınca bırakacağını da açıkladı.

İbrahim, Arsel'deki takas işlemleri sırasında yaptığı açıklamada, 'Lübnan halkının kazandığını' belirtti. Uluslararası topluma seslenen İbrahim, "Biz terörle mücadelede ön saflardayız. Size düşen de bize yardım etmektir" dedi.

ARSEL OPERASYONU

Hizbullah geçen hafta Suriye-Lübnan sınırındaki Arsel bölgesinin büyük kısmının kontrolünü Suriye ordusu ile birlikte başlattığı operasyon sonucu ele geçirmişti.

ABD ve İngiltere'den askeri yardım alan Lübnan ordusu operasyonda aktif olarak yer almamış ancak Arsel kasabası çevresinde savunma bölgeleri oluşturmuştu.

Hizbullah ile El Nusra arasındaki anlaşmanın ilk aşaması gereğince pazar günü, taraflar arasında cenaze takası da yapılmıştı.

9 El Nusra mensubunun cenazesine karşılık 5 Hizbullah üyesinin cenazesi teslim edilmişti.

Lübnan Emniyet Müdürlüğü gözetiminde gerçekleşen takas işlemi sırasında cenazeler, Lübnan Kızılhaç Örgütü'ne ait ambulanslar ile taşınmıştı.

Haber Ara