Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Hizbullah'tan İsrail'e 'terbiyesiz' çıkışı

Hizbullah, İsrail hükümetine Golan Tepeleri konusunda çıkışında bulunarak, eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 00:55:52

Hizbullah'tan İsrail'e 'terbiyesiz' çıkışı

Hizbullah'ın, İsrail hükümetinin dün tarihinde ilk defa haftalık kabine toplantısını Golan Tepeleri'nde gerçekleştirmesini kınadığı belirtildi.

Ajanslarda yer alan bilgide; Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin attığı bu adım ‘terbiyesizlik' olarak tanımlanırken, Arap Birliği'nin de bir Arap ülkesinin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik yapılan bu saldırıya karşı tavrı sorgulandı.

‘DİRENİŞLE CEVAP VERİLİR' 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail yönetiminin dün Golan Tepeleri'nde kabine toplantısı düzenlemesini ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun yaptığı açıklamaları kınıyoruz. Bu, İslam ümmetinin hakkına yapılmış bir saldırıdır ve İsrail'in genişlemeci yapısının delilidir. Buna karşı ancak direnişle cevap verilebilir."

Hizbullah, İsrail'in attığı bu adımın, Siyonist hareketin Suriye'nin içişlerine müdahale etme ve ülkeyi bölme çalışmasının göstergesi olduğunu kaydetti.

‘BAZI ARAP ÜLKELERİ İSRAİL'İN ÇIKARLARINA HİZMET EDİYOR'

Açıklamada, bazı Arap ülkelerinin fitne tohumları ekerek ve teröre maddi ve askeri destekte bulunarak İsrail'in çıkarlarına hizmet ettiği bir dönemde Arap Birliği'nin ve Arap ülkelerinin İsrail'in bu hareketine yönelik tavrının ne olduğu sorgulandı.

Arap Birliği tarafından bugün yapılan açıklamada, Netanyahu'nun açıklamaları kınanmıştı.

Haber Ara