Dolar

32,5873

Euro

34,7911

Altın

2.498,58

Bist

9.457,23

Hizbullah'tan İsrail'e 'nükleer' tehdit

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, İsrail'e 'nükleer felakete eşdeğer' saldırı tehdidinde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-17 04:23:34

Hizbullah'tan İsrail'e 'nükleer' tehdit

Ajansların haberine göre; Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, muhtemel bir savaş halinde İsrail'in Hayfa kentindeki gaz tankerlerini vurarak, 'nükleer saldırıya' eşdeğer bir karşılık vermekle tehdit etti. 

Hizbullah'ın 'Şehit Liderler Günü' programında, canlı bağlantı ile dev ekrandan taraftarlarına seslenen Nasrallah, konuşmasında 2005 yılında gerçekleşen Refik Hariri suikastı, İsrail ile savaş ihtimali, grubunun Suriye'deki savaştaki rolü ve bölgesel gelişmelere değindi. 

Nasrallah, yakın zamanda vefat yıl dönümü anması düzenlenen Hariri'den bahsederek, "Varisleriyle görüş ayrılıkları yaşasak da ölümü için taziyelerimizi sunmak bizim görevimizdir. Umuyorum ki bir gün bu konu tüm Lübnanlıları bir araya getirecektir" dedi.

Suikastı aydınlatmak için açılan davada, BM'ye bağlı Uluslararası Lübnan Özel Mahkemesi'nde ilk duruşma geçen yıl ocak ayında yapılmıştı. Mahkemede saldırıyla ilgili suçlanan 5 Hizbullah üyesinin teslim edilmesi talebine, Nasrallah, "Değil, 3 yıl, 30 yıl, 300 yıl geçse bile kimseyi teslim etmeyeceğiz. Onlara uzanan elleri keseriz" açıklamasıyla meydan okumuştu.

'ONBİNLERCE YERLEŞİMCİYİ ÖLDÜREBİLİRİZ'

İsrail'in bölgede yaşananları "Sünni-Şii çatışması olarak yansıtmaya çalıştığını" belirten Nasrallah, "İsrail'in edebiyatı ile özellikle Körfez ve Suudi Arabistan olmak üzere Arap basınının edebiyatı birbirine benziyor. İsrail, Suriye'de yaşananları Sünni-Şii çekişmesi olarak yansıtmaya çalışırken kendisini de Sünni dünyasının dostu olarak yansıtmaya çalışıyor" diye konuştu. 

İsrail ile savaş ihtimalinden bahseden Nasrallah, ellerinde İsrail'deki birçok noktayı hedef alabilecek kapasitede füze olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Sizin Beyrut'u, güney mahallelerini yerle bir etmeniz günler alır. Ancak biz birkaç füze ile sizin Hayfa'daki gaz tankerlerinizi vurur ve on binlerce yerleşimciyi öldürebiliriz. Yapacağımız saldırılar, nükleer saldırıya eşdeğer olur."

Haber Ara