Dolar

32,4858

Euro

34,9577

Altın

2.439,03

Bist

9.716,77

Hizbullah saldırdı, Fetih ordusu püskürttü

Kusayr, Lübnan Hizbullahı'nın Kalemun'da yeni bölgeleri ele geçirmek için düzenlediği saldırıların Fetih ordusu tarafından püskürtüldüğünü söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 14:20:06

Hizbullah saldırdı, Fetih ordusu püskürttü

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Kalemun Sözcüsü Ahmed el-Kusayr, Lübnan Hizbullahı'nın Kalemun'da yeni bölgeleri ele geçirmek için düzenlediği saldırıların Fetih ordusu tarafından püskürtüldüğünü söyledi.

Kusayr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hizbullah militanları Suriye-Lübnan sınırındaki Kalemun dağı eteklerinde yeni noktaları ele geçirmek için saldırı düzenleyerek ilerlemeye çalıştı. Fetih Ordusu'na bağlı birliklerimiz bu saldırıları püskürterek hafif silah ve mühimmat ele geçirdi. Olayda 2 Hizbullah militanı öldürüldü" ifadelerini kullandı.

Ahmed, Hizbullah'ın iki yıldan bu yana kontrolünde tuttuğu Kusayr bölgesinde de günlerdir Hizbullah ile terör örgütü IŞİD arasında çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah geçen çarşamba günü yaptığı açıklamada, savaşçılarının Kalamun bölgesinde silahlı muhalif gruplara karşı önemli başarılar elde ettiğini, Lübnan'ın Arsal kenti sınırındaki bölgede ise ilerleme kat ettiklerini söylemişti.

Haber Ara