Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Hizbullah lideri Nasrallah: Yüzyılın Anlaşması uğursuz bir anlaşma!

ABD’nin hazırladığı, ‘Yüzyılın Anlaşma’ planının, Filistin davasını ortadan kaldıran uğursuz bir anlaşma olduğunu belirten Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan ve Filistinlileri ABD’nin planını reddetmeye çağırdı. Filistinli yetkililere çağrıda buluna Nasrallah, “Tehlikeyle yüzleşmek ve bir plan geliştirmek için acil toplantı yapalım” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-27 17:10:23

Hizbullah lideri Nasrallah: Yüzyılın Anlaşması uğursuz bir anlaşma!

BUYUK_3

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Yüzyılın Anlaşması'nın Filistin davasını ortadan kaldırmayı amaçladığını söyledi. ABD'nin hazırladığı Yüzyılın Anlaşması planıyla ilgili konuşan Hizbullah Lideri Nasrallah,  planın Filistinli mültecilerin bölgede yaşadıkları ülkelerde kalıcı olarak yerleşmelerini öngördüğü belirtti.

“UĞURSUZ BİR ANLAŞMA”

Yüzyılın Anlaşması planının ekonomik boyutunun Haziran ayında Bahreyn'de  düzenlenecek konferansta ele alınacağının açıklanmasından birkaç gün sonra konuşan Nasrallah,  ABD'nin hazırladığı planın Filistin davasını ortadan kaldıran uğursuz bir anlaşma olduğunu söyledi.

Lübnan ve Filistinlileri ABD'nin planını reddetmeye çağıran Nasrallah, plana karşı Filistinli grupların ortak tavır sergilemesinden övgüyle bahsetti.
Ramallah yönetimi ile Gazze'deki direniş grupları arasında birçok konuda bölünmüşlük olsa da, hem Fetih Hareketi hem de Hamas ve İslami Cihad ABD'nin planına karşı çıkıyor.

FİLİSTİNLİ YETKİLİLERE ÇAĞRI

Filistinlilerin yaşadıkları ülkelerin vatandaşları olmasına karşı olduklarını söyleyen Nasrallah, vatandaşlığa karşı olmanın yeterli olmadığını, bu tehlikenin yaklaştığının altını çizdi.
Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah yaptığı konuşmada,  Yüzyılın Anlaşması'nı kastederek yaklaşan tehlikeyle yüzleşmek için bir bir plan geliştirmek gerektiğini vurgulayarak Filistinli yetkililere acil toplantı yapma çağrısı yaptı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara