Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Hizbullah, kritik kente ilerliyor

Infocenter.Media'da yer alan habere göre; Hizbullah destekli Suriye Ordusu, Şam'ın Zebedani bölgesine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 03:13:06

Hizbullah, kritik kente ilerliyor

Hizbullah ve Esed askerleri tarafından saldırı düzenlenen Zebedani'de çatışmaların devam ettiğini aktaran gazeteciler, 14 Hizbullah ve Rejim askerinin öldüğünü duyurdu.

Rejime bağlı Dördüncü Bölüğün ve Ulusal Muhafaza Birliklerinin savaştığı Zebedani'ye son 48 saat içerisinde en az 130 hava saldırısı düzenlendi.

Hizbullah destekli Rejim askerlerinin ilerlediği ifade edilen Zebedani'de 11 muhalif savaşçının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Hizbullah, kendisi için stratejik öneme sahip Zebedani'nin muhaliflerden arındırılması için bölgeye yoğun saldırı düzenliyor. Lübnan sınırını ve Şam'ın batısını güvence altına almak isteyen rejim yaklaşık bir yıldır Kalemun bölgesine yükleniyor. Özellikle Esed'in 'kıyı devleti' planıyla ilgili tartışmaların yaşandığı son günlerde, rejimin Kalemun bölgesinde ilerleme çabası ve rejime yakın gazetecilerin Dera, Deyrezzor ve Halep'in kaybedilebileceğini söylemesi Zebedani saldırısını daha da önemli bir boyuta taşıdı.

Haber Ara