Dolar

32,3157

Euro

35,1299

Altın

2.296,83

Bist

9.064,26

Hizbullah komutanının cenazesi kaldırıldı

İsrail'in hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren Hizbullah'ın üst düzey ismi Mustafa Bedreddin’in cenazesi Beyrut'ta kaldırıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 22:35:22

Hizbullah komutanının cenazesi kaldırıldı

İsrail'in hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden, Lübnan'daki Hizbullah örgütünün en üst düzey komutanı Mustafa Bedreddin'in Beyrut'taki cenazesine binlerce kişi katıldı.

Ajanslarda yer alan bilgide; Hizbullah, komutanı öldürenleri yakın zamanda açıklayacağını belirtirken, binlerce Hizbullah destekçisi Bedreddin'e saygılarını sunmak için sokaklara döküldü.

Beyrut sokaklarındaki birçok noktada ellerinde çiçekler ve pirinç bulunan insanlar yer alırken, kentten sıklıkla ağıtların yükseldiği aktarıldı. Hizbullah destekçileri, sıklıkla ABD, İsrail ve Suudi Kraliyet Ailesi'ni lanetleyen sloganlar attı.

​Anna törenine katılan bir Beyrutlu, “Direnişin insanları böyle şoklara alışıklar ve biz onunla gurur duyuyoruz. İlerleyeceğiz. Biz onun hakkında bu kadar az şey biiirken kendisini bu şekilde feda edebilecek bir komutana sahip olmak inanılmaz” derken, bir diğer Hizbullah destekçisi ise “Hepimiz bir savaşın içindeyiz ve en sonunda ya şehadeti ya da zaferi kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Haber Ara