Dolar

32,5623

Euro

34,7059

Altın

2.413,65

Bist

9.645,02

Hizbullah: İsrail İHA'sını düşürdük!

Lübnan'da Hizbullah, İsrail'e ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüklerini açıkladı. İsrail'den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-09 09:43:45

Hizbullah: İsrail İHA'sını düşürdük!

Lübnan'da Hizbullah, işgal devleti İsrail'e ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüklerini açıkladı.

Örgütün El Manar televizyon kanalında yaptığı açıklamaya göre İHA, iki ülke sınırındaki Ramyeh köyü üzerinde düşürüldü.

Hizbullah, sınır ihlali yaptığını öne sürdükleri aracın şu anda ellerinde olduğu bilgisini paylaştı.

İsrail Ordusu da bir insansız hava aracını kaybettiklerini duyurdu ancak detaylı bilgi paylaşmadı. Ordudan yapılan açıklamada, kaybedilen aracın ufak bir araç olduğu herhangi bir önemli bilgi taşımadığı belirtildi.

İsrail ordusu ve Hizbullah güçleri arasındaki gerginlik, Beyrut'un güneyinde iki İHA'nın düşürülmesinden bu yana artıyor.

Geçtiğimiz hafta sınırda yaşanan çatışmada taraflar, birbirlerine ait askeri hedefleri vurduklarını açıkladı. 

İsrail'in kendilerine saldırması durumunda karşılık vereceklerini belirten Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Artık istedikleri gibi Lübnan'ın hava sahasına İHA gönderemeyecekler. Bu İHA'lar Hizbullah'ın seçtiği zaman ve mekanda düşürülecek" şeklinde konuşmuştu.

Diğer yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, İran destekli Hizbullah'ın hassas füze projesi için Tahran'dan yardım aldığını öne sürüyor.

Geçen hafta da uzunca bir aradan sonra Hizbullah güçleri ve İsrail Ordusu arasında karşılıklı ateş açılmıştı. Hizbullah'ın İsrail tarafına tanksavar füzesi fırlatmasının ardından İsrail de buna topçu ateşiyle karşılık verdi.

Taraflar son olarak 2006 yılında yaklaşık bir ay boyunca çatışmışlardı.

Haber Ara