Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

'Hizbullah eylemleri nedeniyle terör listesine alındı'

Lübnan'daki Müstakbel Hareketi Lideri Hariri'nin ofisinden, kararın, 'Örgütün bazı Arap ülkelerindeki eylemleri nedeniyle alındığı' belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 16:59:28

'Hizbullah eylemleri nedeniyle terör listesine alındı'

Lübnan'daki Müstakbel Hareketi Lideri ve eski Başbakan Saad el-Hariri'nin ofisinden, Hizbullah'ın bazı Arap ülkelerindeki eylemleri nedeniyle Körfez İşbirliği Konseyince (KİK) "terör örgütü" ilan edildiği bildirildi.

AA'nın haberine göre; Başkent Beyrut'ta Müstakbel Hareketinden bir heyetle görüşen Hariri'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, KİK'in Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesinin ana nedeninin, örgütün başta Yemen, Bahreyn, Irak, Suriye, Kuveyt ve Suudi Arabistan olmak üzere çeşitli ülkelerde yaptığı eylemler olduğu belirtildi.

Hizbullah'ın, Arap Birliğinin ortak görüşünün yanında olması gerekirken bu görüş birliğini Lübnan'ın aleyhine delmeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, örgüt yetkililerinin, eylemlerini savunmak için “yüksek dozlu” konuşmalar yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, Hariri'nin, hangi ülkede olursa olsun Hizbullah'ın müdahalelerine karşı olduğu vurgulandı.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin oluşturduğu KİK'in bugünkü yazılı açıklamasında, Hizbullah, tüm yöneticileri ve bağlı diğer örgütleri terör örgütü ilan edilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara