Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Hizbullah'a ağır darbe

İslam Ordusu, Dahiyet el-Esed'de Hizbullah milislerini koordine eden Tuğamiral Şihadeyi öldürdü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 13:38:06

Hizbullah'a ağır darbe

Suriye'de muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam'ın (İslam Ordusu) başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde rejim güçlerine karşı düzenlediği operasyonlarda stratejik öneme sahip bazı yerleri ele geçirdiği bildirildi.

İslam Ordusu'ndan yapılan açıklamada, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Tel Kurdi Tepesi ile Adra hapishanesinin çevresi ve Kalamun tarafından kuşatma altındaki bölgelerin kontrolünün sağlandığı, Şam yönetimine bağlı güçlere büyük zayiat verildiği belirtildi.
Kamun bölgesinin batı kesimlerindeki rejime ait kışla ve askeri birliklerin de denetiminin sağladığı ifade edilen açıklamada, "İslam Ordusu,başkent Şam'ın kuzeybatısında yer alan rejim ve Hizbullah milislerinin kuşatmasındaki Zebedani üzerindeki kuşatmanın kırılması için elinden geleni yapacaktır" denildi.

-Hizbullah milislerini koordine eden Tuğamiral Şihade öldürüldü

İslam Ordusunun Şam'da Dahiyet el-Esed bölgesinde ele geçirdiği askeri güvenlik şubesinde Tuğamiral Kasım Şihade'yi öldürdüğü ve bazı rejim askerlerini de esir aldığı vurgulandı.

Tuğmairal Şihade'nin Suriye ordusu içerisinde rejim güçleri saflarında çatışan Hizbullah milislerinin koordinatörü olduğu dile getirildi.
Bu arada Fetih ordusuna bağlı birliklerin de Hama kentinin kuzeybatı kesimlerinde Nebi Yunus zirvesine yakın olan Kabir Haşiş tepesinin kontrolünü sağladığı ve bölgedeki Esed güçlerine ait en büyük askeri kışla Cürine saldırdığı ifade edildi.
Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinin kontrolünü elinde bulunduran İslam Ordusu, bölgedeki kuşatmanın kırılması ve Zebedani ilçesindeki muhaliflere ulaşmak amacıyla son günlerde rejim güçlerine ait Tel Kurdi tepesi ve Adra hapishanesini ele geçirmeye yönelik operasyonlar yürütüyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara