Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

Hizb-ut Tahrir'den ABD ve İngiltere'ye açık mektup

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti ABD ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçilikleri’ne açık mektup yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 16:04:50

Hizb-ut Tahrir'den ABD ve İngiltere'ye açık mektup

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti 18–24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Sömürgeciler Gitsin Terör Bitsin” kampanyası çerçevesinde, ABD ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçilikleri'ne açık mektup yazdı.

"TOPRAKLARIMIZI TERK EDİN"

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayetinden iki heyet eliyle Büyükelçiliklere teslim edilen mektup “Kan, kaos ve katliamdan beslenerek terör estirdiğiniz topraklarımızı derhal terk edin!” başlığını taşıyor.

JOHN BASS ve RİCHARD MOORE MUHATAP ALINDI

Türkiye halkı ve tüm Müslümanların ortak fikir ve duygularına tercüman olmak için Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'a hitaben yazılan mektupta “Ey sömürgeci devletlerin elçileri! Ülkenize dönün ve sözlerimizi azgınlaşmış yöneticilerinize iletin!” mesajı paylaşıldı.

"TÜRKİYE'DEKİ TERÖR OLAYLARININ FAALİ ABD ve İNGİLTERE'DİR"

Mektupta Türkiye ve diğer İslam beldelerindeki terör olaylarının asıl faillerinin ABD ve İngiltere olduğu belirtildi ve şu ifadler kullanıldı: 

“Bu mektup Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti'nden size ve yöneticilerinize yönelik bir uyarı ve ikazdır. Kan, kaos ve katliamdan beslenerek terör estirdiğiniz topraklarımızı derhal terk edin! Terör yuvası halini alan elçiliklerinizi kapatın. Yaptığınız zulümleri sonlandırın. Zira İslâm beldeleri sizin terör eylemlerinizden, çıkardığınız kaos ve kargaşa ortamında yaşamaktan çok çekti. Artık sizi bu topraklarda istemiyoruz.”

 

Haber Ara